Pšenica 2025-2026

Isto kao i ti 0,15 l/kj. ili ti 0,25 l/ha. ali klomazona 360g/l.Agrosavin Lovac.
Msm da je Komersant jači 480g/l.
Da,samo je jednom tanjirano i setva.
Nema nigde problema.osim na ćošku ovratine gde sam ispirao prskalicu.

Ovo je parcela koju smo 30. oktobra sejali DIREKTNO

rUJ2O6M.jpeg

0BbOC1r.jpeg
Sta je pretkultura i u kakvim uslovima se radi da bi mogla da useje direktno ?
Koliko znam SC Maria nije sejalica za direktnu setvu pa zato pitam..

Sta je pretkultura i u kakvim uslovima se radi da bi mogla da useje direktno ?
Koliko znam SC Maria nije sejalica za direktnu setvu pa zato pitam..
ovde mozes videti slike iz setve

video

Soja je bila 650 kg/kj i dobra secka

Santa Maria je jako mocna sejalica mozda cak i sa najvecim potiskom po bateriji od "obicnih sejalica". Preko 1300 kg je prazna.

I Gungor od 3m i 23 cevi ima preko 1300kg prazna. Pritisak za svaki disk se šteluje posebno a dizanjem i spuštanjem točkova se šteluje pritisak za sve diskove zajedno. Takođe jako dobro useva ali malo ih je.e farbanje....

Gungor nema onaj paralelogram na baterijama,po meni lose resenje pogotovo ako se koriste tockici za dubinu.

Da ih jebe samo farbanje bilo bi jos i dobro!
I to je tačno.
U nagazne točkove su turili plastične felne a ležajevi malo malo pa zaštopaju jer se nasisaju prašine. Mogu se nabudžiti semerinzi koji bi trebali rešiti problem .
Nosač markira se slabo drži pa ga treba svaki drugi dan variti. Stavio sam ukosnik i sad nema problema.
Račna koja zadrži osovinu koja pogoni burence za seme stalnih tragova se mora podmazivati jer prašina hoće da pokrene tu sovinu i ako ne primetiš na vreme onda vidiš kad nikne da nema tragova.
Ne pada mi napamet da li ima još nešto.
S čim ti nisi zadovoljan?
Gungor nema onaj paralelogram na baterijama,po meni lose resenje pogotovo ako se koriste tockici za dubinu.
Da , to sam ti ja prošle godine (čini mi se) objašnjavao. Ali malo koja ima.

Video sam pre neki dan objavu od komsija iz Hrvatske da sad prskaju psenicu od korova. Herbicid je Alister new. I kontaktni i zemljisni. Pigao kod as ga nema. I kazu da posle u prolece nemaju problem sa korovima. Bas interesantno.

Može se odraditi i sa nama dostupnim herbicidima, e sad samo da pronađem da li sa tribenuron ili mestsulfuron metilom .

Video sam pre neki dan objavu od komsija iz Hrvatske da sad prskaju psenicu od korova. Herbicid je Alister new. I kontaktni i zemljisni. Pigao kod as ga nema. I kazu da posle u prolece nemaju problem sa korovima. Bas interesantno.
Mozda nemaju neki veci problem na prolece ali ima korova koji u Martu krenu i tesko da to ide i bez prolecnog prskanja!

Iskustvo s prskanjem iz ove godine,pošto se nešto bilo okišalo nisam ulazio u njive da prskam prvu zaštitu i korove do 10-15 dana pred cvetanje.Tada sam poprskao i korove i zaštitu i za divno čudo nikakvih posledica nije bilo što se tiče bilo kakvih bolesti pšenice.Prinos je bio sasvim o.k. i prosek je bio 8 t/ha.Pri tome je bilo i parcela sa 10t/ha.

Nazad
Vrh