Pšenica 2025-2026

@banePA
A bauljar? Mene je vise strah od njega nego od bolesti. Takodje je mala povrsina u pitanju a nije mi bas zanimljivo da idem svakih par dana u izvidnicu po zimi
Nisam primetio da je bilo stete od njega, nikad nisam prskao insekticidom, svakako je šibica i plug sigurna varijanta, ali je mala povrsina pa joj se nisam nikad posvetio mnogo i šta bude bude, ali evo do sad prinos nikad nije omanuo. Posle žetve isprskam totalom, i pred samu setvu dva puta tanjiraca i setva

Hteo sam i ja napisati da nije bolest toliki problem ,mene je isto brinuo bauljar,iako sam strnjiku odma nakon zetve tanjirao ,tretirao sam seme insekticidom onaj na G.A psenica je kupovno seme isto bilo,ali je vec bilo tretirano imidaklopridom ,LG seme.

Njive koje se ostave do jesenje obrade imaju problem sa insektima. Mehanicka plitka obrada je visestruko korisna, naravno uz asistenciju hemije.

Psenica prvi rokovi sjetve
1443d8fd703b679226f5057bf6560a1b.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sticajem okolnosti su postojale dve teme za pšenicu u ovoj sezoni, sada sam ih spojio u jednu pa neka prethodna prepiska može delovati malo zbunujuća na prvi pogled.

Nazad
Vrh