Pšenica 2024-2025

Ja juce skinuo moju psenicu. Sorta Solindo. 19720kg na 2,3 ha. Hl je 80,2 primese 3, vlaga 10,10 i protein 11,7. Nikad ovoliki prinos nisam imao. Ja sam prezadovoljan. I jos na sve ovo imam i naplatu po steti od grada. Procena je 15%. Trenutno na silosu dobijam za tu klasu u koju su je svrstali a to je G3 mlinska je 21 din.

Odradi prvo analizu, ovo liči na manjak ili blokadu fosfora u zemljištu.
Pa ne znam. Kontaktirao sam putem digitalne forme "Livonado" ili kako vec. A i Pss Šabac. PSS je rekla doci ce u februaru i nisu došli. Valjda ce sada. Posto imam pravo na 4 parcele besplatno, pa bij utadio obe pa da vidimo sta i kako. U planu je podrivanje da se uradi, posto nikada nije radjeno.

4 parcele besplatno je bilo i kod mene, ali su svi nosili uzorke u pss, ne znam da su nekome izasli na njivu. Podrivanje ti sad i ne treba, uradila ga susa

Pisejano nekih 10%vise od deklarisanog i opet tuga... A sad dal je preduboka, ne bih znao, nisam bio na njivi u tom trenutku. Da li moze biti do manje azota u zemlji? Ove godine se definitivno planira analazia. Nema vise bacanja u prazno.
Psenici treba azot u porastu, posle K iz mesanog, P svakako ima viska. Kolika je njiva i da li komsije imaju psenicu prosle / ove godine? Da nisu insekti / misevi problem?

Psenici treba azot u porastu, posle K iz mesanog, P svakako ima viska. Kolika je njiva i da li komsije imaju psenicu prosle / ove godine? Da nisu insekti / misevi problem?
Pored je kukuruz, izmedju te dve parcele paenice je moj kukuruz. Sa jedne strane je komaijin kukuruz a sa oatalim medjama je suma.

Može biti hiljadu razloga na kraju krajeva, ali po tvom opisu (da je s jeseni slabo napredovala i slabo se izbokorila iako je imala uslove) ja bih rekao da je nedostatak ili blokada fosfora - tako se manifestuje kako si ti opisao. Ako je slabo napredovala i nije se izbokorila s jeseni, ne možeš ni u proleće da očekuješ da bude bujna.

Nazad
Vrh