Pšenica 2024-2025

I ja imam solindo semenski ali necu njega nista da ostavljam za seme imam neki bez osija i taj preliva naspram solinda a u istoj parceli se nalaze i jedan i drugi. Ipak mislim da je Apilco kralj psenice, njega imam dosta bas i u donjoj zemlja a i u gornnjoj i ocekujem dobar prinos kod njega.
Koji je bio prinos Solinda?

Moj zet juče uradio Solindo, 8 tona na hektar, vlaga 11, hektolitar 77.Bilo bi i više nego je imao prinudno sazrevanje....Sve u svemu on zadovoljan.
Slazem se za ovo da je nalivanje prekinuto. Ja sam je danas skinuo dala 59 meteri po jutru, sofru bi, dao, oko, 63 64 na toj parceli. Ostat ce ali sa o iz razloga sto s o nesto potpisali za tvornicu tijesta barila pa ce nam platiti nesto vise po toni. Inace ima pozitovnih osobina ali za sad ni ona ni axxerealovihh complice nisu pobijedili sofru u prinosu iakoo, se complice dosta priblizio sa svojih 61.5 meteri po jutru

Slazem se za ovo da je nalivanje prekinuto. Ja sam je danas skinuo dala 59 meteri po jutru, sofru bi, dao, oko, 63 64 na toj parceli. Ostat ce ali sa o iz razloga sto s o nesto potpisali za tvornicu tijesta barila pa ce nam platiti nesto vise po toni. Inace ima pozitovnih osobina ali za sad ni ona ni axxerealovihh complice nisu pobijedili sofru u prinosu iakoo, se complice dosta priblizio sa svojih 61.5 meteri po jutru
A koliko veliko je to vaše jutro?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ovršena Anapurna, vlaga 10,3-11,6 %, prinos oko 7,2 t/ha.

Puna agrotehnika, dve prihrane. Najveći problem bio nedostatak kiše nakon setve i u bokorenju, tako da je ostala relativno retka, bez obzira na skoro 3 kg/ar setvene norme.

Kombajner prosuo jakim vetrom neku količinu, ne znam koliko to može biti, verovatno par stotina kilograma na hektar.

Kod nas ide od 4 do 6.4t/k.j sve u zavisnosti od rasporeda padavina.Gde je fino pokislo prinos je fantazija, gde je kiša padala na kašičicu prinos je niži ali opet je dobro kako smo očekivali.

Mora nekad i kod nas da rodi.Ulažemo možda i više nego vi a nemamo prinose u rangu sa vama jer nemamo zemlju za to.
Uostalom pitaj zeta koliki su mu prinosi kod nas, njemu valjda veruješ.

4,7 t/kj
sofra,hektolitar 79
veca njiva ima breg koji je 100% zuti pesak gde slabo rodi. zaorano 100 NPK / kj i prihrana 100 kg/ kj urea.
dva puta prskano prvo trava pa posle fung i insekticid.
zadovoljan

Gledam neke slike sa uzorkovanja, tamo gde se rade i proteini i ne vidim da piše HL - hektolitar.
Jel ti aparati uopšte to pokazuju ili nije bitno, vidim da ima : Skrob, Test Weight, Zeleny, Vlažni gluten...

Nazad
Vrh