Mihajlo jovičić
Član
Braćo mila šta vi radite kad imate takve prinose?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zemlje u lokaciji koju prati dobra klima poslednjih nekoliko godinaBraćo mila šta vi radite kad imate takve prinose?
Ја сам највише имао пре 3 или 4 године на једној њиви од мало јаче од 3 кј - 4200кг/кј а 500 метара даље је било 3000 а још 100 метара даље 1800. Радио анализу земљишта и мање више је иста за све три парцеле. Ове године у Мокрину ко је прешао 3200 кг/кј је рекордер (нисам чуо да је неко имао више од тога). Ја се запитам, кад видим ове приносе који се пишу, шта радим погрешно. Додуше, Мокрин је у најсувљем делу Србије (северни Банат па до Суботице, можда још и средњи Банат). Свуда у Србији је боље него код нас (што се тиче падавина). То није да ја сад нешто пишем већ су званични подаци.Braćo mila šta vi radite kad imate takve prinose?
Prvo kvalitet zemljista onda sve ostalo.Braćo mila šta vi radite kad imate takve prinose?
Ja imam Solindo ali mislim da će dati manji prinos u odnosu na te neke ranije sorte, jednostavno, nalivao je zrno u uslovima totalne suše, dok su ranije sorte već bile dobrano završile punjenje zrna...Probali kod nas 20% vlaga cekamo petak. Naoko ne bi rekao da ce parirati sofruu al vidit cemi
Tako je, a realno svake druge godine bude toplotni val i onda te kasnije ili srednje sorte vise nadrapaju nego rane..... Ako ne da meteri bar 92 93% ko sofru onda leti iz proizvodnjeJa imam Solindo ali mislim da će dati manji prinos u odnosu na te neke ranije sorte, jednostavno, nalivao je zrno u uslovima totalne suše, dok su ranije sorte već bile dobrano završile punjenje zrna...
Ја сам највише имао пре 3 или 4 године на једној њиви од мало јаче од 3 кј - 4200кг/кј а 500 метара даље је било 3000 а још 100 метара даље 1800. Радио анализу земљишта и мање више је иста за све три парцеле. Ове године у Мокрину ко је прешао 3200 кг/кј је рекордер (нисам чуо да је неко имао више од тога). Ја се запитам, кад видим ове приносе који се пишу, шта радим погрешно. Додуше, Мокрин је у најсувљем делу Србије (северни Банат па до Суботице, можда још и средњи Банат). Свуда у Србији је боље него код нас (што се тиче падавина). То није да ја сад нешто пишем већ су званични подаци.
Uzorano pa setvospremac, bacio npk đubrivo pa setvospremac ,setva Amazone sejalica, podrljano. U proleće 150kg urea, dve zaštite od bolesti. O izgledu useva govori to da moj kombajner hoće da uzme 2-3 tone za seme. LG Askona je u pitanju.
sa 35m/j sam zadovoljan! a sve iznad 40m/j za mene ekstra tak da računajte sami!prije žetve sam po izgledu očekivao oko 45-48m prosjek pa eto otišlo je debelo iznad očekivanog..a i uostalom, da nije tako ne bih kupio novi kombajn koji je realno 'overkill' za moje gospodarstvo...s takvim kombajnom kod mene ljudi rade koji imaju 150-200ha...tak da kontam nekih 20g sam miran što se tiče kombajnaNe rece nam ono najvaznije!?...koliki ti je novcani prihod po hektaru!?
ak nađeš 50 zrna/m2 imaš nekih 1% max gubitak (bliže 0,5%)....kod nas za to ni ne izlaze na teren