Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slazem seSa takvim prinosima onda 17-18 dinara nije malo. Kod nas u najboljim godinama 6t je rijetkost. Prosjek je 4-5 tona po hektaru.
Ajde malo nam rastumaci ove mereSkinuo juce Avenu, sejana oko 10 oktobra, tanjirano sojiste. Predsetveno 330kg mesavine, 220kg semena, prihrana 330kg kana, prskanje od trave i fuzarijum/pepelnica, lema. Prinos 9,6/ha tona sa 8 hetara, bila jedna parela od 90 ari da je bacila preko 10t.. Hektolitar od 78-81, vlaga 12-13. Ostalo jos malo nesto kasnije posejane. Cena cabar.
Pa ti kukaš da je pšenica tropa a prskana u fulu, komsijina kažeš da je bolja. Nešto je očigledno drugačije radio od tebe.@foodmood zasto mislis da su neprskane bolje psenice?
I, ako može, u jutrima.Ajde malo nam rastumaci ove mere
Ja 4x, on 3x. Ako vratiš nekoliko stranica unazad, njegovo je u februaru /martu skroz pozutelo, nestalo, pa ponovo pokrenulo vegetaciju. Ne bih kao ti nagadjao sta je, jer moze biti sto stvari.Pitaj komšiju koliko puta je prskao. Mogu se kladiti da je mnogo manje od tebe.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ajde bolan, i ja palim kalkulator kad se pise u jutrima. Podeli sve sa 1.75 i to je po jutruI, ako može, u jutrima.![]()
Mozda te muci onih 90 ari preko 10 tona. Mislio sam deset tona po hektaru, iliti imao sam zmajevku da preliva samo ta parcela sipana u nju, vlaga se nije merila doduse jer se skladistar smorio od uzorkovanja, dovlacio sam mu sve po prikolicu. Sve ostale zmajevke su bile oko 8200 recimo. Mora da je bila veca vlaga, videlo se i po slami, mozda 15-16? Zmajevka je merila 8800 plative na 86 ari tacno kolika je parcela.Ajde malo nam rastumaci ove mere
Sorta +vreme setve + gde je bila u vegetaciji kada je udario vreli talas. Ako je pocelo nalivanje zrna to je rezultat. Kod nas je bilo slicno pre 4 godine, sve divno dok nije zapeklo i skuvalo zrno.Ja 4x, on 3x. Ako vratiš nekoliko stranica unazad, njegovo je u februaru /martu skroz pozutelo, nestalo, pa ponovo pokrenulo vegetaciju. Ne bih kao ti nagadjao sta je, jer moze biti sto stvari.
Ma zahebavam se, drug! Šaltam se ja sa hektara i jutara u lance i motike ko ništa. Što bi vi Mačvani kazali: ma kakvi bo!Ajde bolan, i ja palim kalkulator kad se pise u jutrima. Podeli sve sa 1.75 i to je po jutru