Pšenica 2024-2025

i meni na bolest vuče...nazalost dosta iskustva s ledom i nisam primjecivao da je bilo ovakvih steta od leda na klasu
jedino da je polegla psenica pa onda da je tukao led poleglu psenicu, onda je moguce tako u ovoj fazi psenice..dok ovako dok stoji uspravno tesko (osim onog krupnog sto lomi i kida stabljike)
tako da ja sto se tice psenice i leda najvise strahujem ak dode u fazi pred zetvu, 4-5dana prije zetve ili u samoj zetvi..stavljao sam slike prosle godine, nije se vidila skoro zemlja od rasutog zrna i klasova po zemlji nakon leda

Posledice leda......

fS6n3Oh.jpeg
Ovo je fuzarijum klasa.
Od leda delovi klasa pobele.

Ove najavljene temp od 34-35 C nikako neće odgovarati pšenici. opet će je samo skuvati. A zrno je u mleku. Ima ona vlage lepe ali to je ništa ako vrućina potraje.

Ako bude ta tempersture bez vetra bice dobro ako bude ta temperatura i vetar onda ce se stvarno osusi

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Do 35 c je sve ok. A kako gledam prognozu ovde neće preći 33 u narednih 10-ak dana.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

sused iz ulice ide jednom mesecno blizu vas za Vlajkovac.kad smo pricali pre desetak dana kad se vratio veli da su imali tamo dosta kise u maju blizu 70l.a od pocetka godine blizu 300l.mi smo u Negoslavci 180 pa nema pukotina a u Sotinu oko 350 a u delu atara dole blize granici verujem i preko 400

Nazad
Vrh