Pšenica 2024-2025

al ste ozbiljni mati moja mila

moras pisat i prijavit kako kaze drzava al niko ne kaze imam 1h 22ara i 33 kvadrata kad se placa tj radi njiva al ok u pravu ste :)

evo brzinska litra kise pala

ljudi prskaju uveliko danas i psenice i kukuruze i bukvalno iz vedra neba pade kisa

Ja u potpunosti razumem kolege, i znam koliko je jutro, koliki je lanac, dulum, itd... I sasvim mi je jasno što se ljudi izražavaju u toj jedinici.
Al mi nije jasno kad se neko isčudjava na zvaničnu mernu jedinicu...
Covek te je lepo pitao da li si kolicinu vestaka bacio po jutru ili hektaru, ti si tvojim odgovorom izazvao polemiku.

Covek te je lepo pitao da li si kolicinu vestaka bacio po jutru ili hektaru, ti si tvojim odgovorom izazvao polemiku.
upravo to je i fora

sa dozom drskosti se odg na totalno jednostavno pitanje
bacala se ta kolicina lagano po jutru ali pre 10tak godina i vise kad se imalo racunice

tu samo na map sto je dato para sad ode tona zita

Bem li ga, nisam ja izmislio jutra lance i ostalo a i moj deda što je došao ovde 1951-52 godine nije mogao jer tamo odakle potičemo su ar i hektar glavna mera ali ima ko jeste. :cao:

Secam se one fore kada mi je deda ostavio 3 jutra duvana, ali cu ti dati da mi popusis jedno jutro :) Bila je to od prvih sms fora, dok su jos sms bili dzabe i cekali se po vise sati da stignu, pre nekih 26 god

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

ko o cemu baba o ustipcima

prosto pitanje bilo jel po hektaru ili po jutru bilo bacanje vestaka

odjednom se povela prica da ispod save i dunava niko ne govori i ne zna za rec jutro

sve ostale gluposti posle toga su jos vece gluposti

tako ispalo i izgleda da ispod dunava nije srem gde se takodje i to u vecem delu odgovorno tvrdim govori jutro a ne hektar a taman posla ar

totalno ne bitna prepiska jer je neko drzak uvek kada odgovara na neka pitanja sto se da primetiti iz postova

Jel ti razumeš šta znači južno od Save i Dunava???

Niko nije rekao južno od Dunava!

Navedi mi jednog člana koji baca 350 kg Mapa po hektaru i 700 kg azotnog djubriva???

Da si iole realan ne bi ni pomislio da je to po jutru!

Jel ti razumeš šta znači južno od Save i Dunava???

Niko nije rekao južno od Dunava!

Navedi mi jednog člana koji baca 350 kg Mapa po hektaru i 700 kg azotnog djubriva???

Da si iole realan ne bi ni pomislio da je to po jutru!
Navedi mi jednog člana koji baca 350 kg Mapa po hektaru i 700 kg azotnog djubriva??? sta ti sad ovo znaci

ti si bacio 200mapa po h sto znaci da si bacio 117kg po jutru a azota si bacio oko 235-6kg po jutru

to je nesto vise od 350kg vestaka po jutru sto ti opet govorim kod nas bacalo pre 15 godina lagano....zato sam te i pitao da li je po jutru ili h ovo sto si pisao

sve ok i pozz da ne trabunjamo dalje

Nazad
Vrh