Pšenica 2024-2025

Pšenica ima četiri potencijalne mine do kraja
1 bolesti
2 oluja, grad
3 toplotni udar
4 loša cena
Ako nekim čudom izbegnemo minsko polje po sadašnjem izgledu useva možemo se nadati dobrom.

Pšenica ima četiri potencijalne mine do kraja
1 bolesti
2 oluja, grad
3 toplotni udar
4 loša cena
Ako nekim čudom izbegnemo minsko polje po sadašnjem izgledu useva možemo se nadati dobrom.
Na četvrtoj ima da se sapletemo, to je neminovno.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

možda da dodam još jedan problem
puno kiše u cvetanju niti može dobro da se opraši niti da se radi zaštita T2
Sejao sam kws marvel posle puno stajnjaka i map a Odlično izgleda ali uvek ga nešto zajebe kada mi se čini da će biti dobro
Da li neko može da proceni za koliko će vremena pšenica da cveta
Metrolozi su najavili od 05 do 15 maja kišovito što baš ne valja a i gusta mi je pšenica i visoka
Ovo oluja grad se može kontrolisati osiguranjem
Radio sam T1 priaxorom 12 Aprila, kažu da drži 21 dan, požutela delimično kako je delovalo na gljivice sada opet modra valjda izdrži do T2

Moj sofru je modre boje bez ikakve "zaštite" fungicidima do sad, nema žutila, pega, štrafti.... jednom rečju nikakvog stresa i reakcije na hemiju. Ako ne bude bilo potrebe da se reaguje tako će dočekati žetvu, bez bezpotrebnog bacanja para.
3d9a945851d3d00491d0b4511292f4fb.jpg
af81af3b7694efc1bfaff4f4f232b5d9.jpg

Počeo da izbacuje klas..

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Čudno, ja sam sejao nekoliko godina Sofru i bio je dobar sa prinosom ali zato sav pegav,neke fleke i ostalo, mislio sam da od njega neće biti ništa kad ono... Nešto slično kao kod Avenije.

Tek se pojavila ,po listovima jedva da se vidu ostecenja,ova kisa kroz par dana ce sigurno malo pomoci,ako je bude.Svejedno cu sacekati posle ponedeljka pa cu videti sta i kako.Bas mi se ne voza po psenicama prskalicom 2x i to za krace vreme ,jer ako je ovih dana istretiram insekticidom ,ubrzo ce i cvetanje pa aj opet u njive fungicidom ..Ima i bubamara primetio sam,steta sto ih nema vise,one bi lepo potamanile bar te biljne vasi.

Nazad
Vrh