Pšenica 2024-2025

Nakon koliko dana od tretiranja Axial herbicida počne da pokazuje dejstvo, zna li neko? A, Tezis nakon koliko dana?

Poslednja izmena:
Krenulo je…

Fun fact: na ogledu gruber-plug pukotina ima samo na gruberiranom..
Na oranom je zbog podignute vlage u jesen bolje i brze niknulo, i u proljece izbusalo i zatvorilo tlo pa je bilo manje isparavanje vlage zadnjih 10ak dana od ovog ludog vjetra i sunca…
Na oranom u 15h bilo jos rose…
Cekamo vagu al nema sanse da ova na gruberisanom stigne…kao da se mjesec dana nije maknula s rastom, di je tu je…

cc14ec054263e83baec2f2c4dff9e3e2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

IMG-2593.jpg
Ima dosta kukolja na drugom delu parcele iste je visine kao psenica odradjeno sektorom ne znam da li ce ga barem zaustaviti da ne bude semena, malo sam zakasnio sa prskanjem. Sekator 150ml, pylon plus 0,5l i furore super 0,5l po hektaru

Pajdas a sa koliko su djubriva isao u prve tri prihrane? Jel bilo nekog djubriva i pre sejanja?
prosjek osnovno pod brazdu 140 kg/ha 0-20-30 s tim što sam negdje išao 75kg/ha a negdje 220 kg/ha u ovisnosti o prethodnom prinosu na toj parceli (al bačena količina nule na ukupnu površinu ispada 140kg/ha)
zasad bačeno ukupno:
140kg/ha 0-20-30
135 kg/ha urea
125 kg/ha kan
pisao sam ovdje kad i koliko točno sam bacio...
kad bude izbacilo zastavicu odradit ću i prvu zaštitu pšenice od bolesti (fungicid) i ako budu najavljivali kišu u fazi klasanja bacit cu još 30-50kg/ha ureje u ovisnosti o najavljenoj količini kiše...

Vidim da mi sada probija na mesta divlji ovas u pšenici, već sam koristio Axial, šta mogu sada da uzmem od herbicida? Još malo pa će zastavičar?

1,2 litra, prskao sam u ponedeljak,taj ovas je se pojavio posle toga, sreda, četvrtak, ne mogu da verujem da nije dobio tu dozu Axiala? Nemoguće da ga je pritisak dizne preskočio?? Ili je bio dole pa nije bio poprskan?

Nazad
Vrh