Pšenica 2024-2025

Изгледа да од среде код мене долази кишовит период каквог није било месецима.

ogmHuQt.png

Качио сам слике са прихране 15. марта где се може видети да су неке парцеле јако закоровљене.

Колеге, какво је ваше мишљење, да ли радити хербицидни третман пре могућих обилнијих падавина? Ако би се радио, да ли ићи и са фунгицидним третманом или ићи касније са њим?

По садашњој прогнози, кишовит период може да се одужи. Прва прихрана КАН-ом је 15. марта. Да ли онда има смисла радити другу можда месец или више дана касније? Можда пре кише разбацати уреу?

Sta se desava sa psenicama? Prepolovile se. List od pola zut i to vecinom atara. Psenica koja je bika 10 cm sad je 5. Ima i dobrih zita.

Trazi slike iz Februara 2021 10x gora situacija bila osusilo se skoro do zemlje, oporavio se i bio odlican rod. Bokorio jos vise.

Da li prskati cime da se lakse oporavi
Kod mene jos pre 7dana krenula neke da se osuse tako jer je na oranju jos posejana psenica pa sam uzeo neke aminokiseline i pravio koktel sa 3 preparata i isao sad zadnja dva dana pa sad videcemo kakvog ce efekta imati.

Kod mene slična situacija isto,onaj period hladnog vremena krajem februara je dobro ofrljio pšenicu...Doduše zanimljivo da je samo na Sobredu bilo baš vidljivo smrzavanje,što sam primetio vec par godina unazad da baš nije tolerantan na jake mrazeve.Inače lepo se izbokorio,sad je već i povratio masu,sve u svemu lepo izgleda.

tak radim od kako sam jedne godine doživio da kraljica u vrijeme žetve visine do koljena, nešto malo niža, u prosjeku duplo niža od njezine visine, dala 42m po jutru a godinu prije, tokom čitave vegetacije izgledala perfektno, i dobijala kišu na vrijeme dala 45m/j (izgledom i prema stanju, nije bilo bolesti, očekivao sam 55m) što je 'premalo' u odnosu na ovu malu i kako je loše,malo,nisko izgledala te godine uslijed nedostatka kiše u proljeće....tak da, ne treba mi slama nego prinos

Ja još nisam razbacao drugu turu uree.prva turapre mesec dana 80kg/kj,sad u drugu ide 50kg/kj.Bacaću za nekih 10 dana.

Juče odraðena druga prihrana 100 kg/kj AN-a, a danas kiša

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh