Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma kod nas je sve moguće. Kriv ili ne, verovatno će nahebati.

Danas uradio valjanje pšenice glatkim valjkom,inače stanje pšenice u ataru je ravno katastrofi,svakim danom je sve lošija i lošija,dali će to nešto ostati do žetve ostaje da se vidi,inače moram nastaviti sa trovanjem.

Na koju površinu je on bacio tih 500kg? Čim je ciklonom bacao, znači da ne radi malo zemlje. Možda smo i mi koji smo ručno sipali otrov u rupe isto toliko potrošili otrova po kj npr. Nije da opravdavam takav način trovanja miševa ali kada njihove divlje svinje prave štetu onda nikom ništa? Treba da ogradimo njivu? Msm....
Ovaj se zamerio nekome 100%.
Sve je to u redu, znam da nije zivot crno-beo, ali opet nisam jos cuo da je nekome palo na pamet da ciklon bacam pa ne znam koliko zemlje da ima...jos gore ako je znao da je na ivici da se nekome zameri, onda je trebao po ps-u sve...mislim ne krivim ga ni ne opravdavam, samo konstatujem da meni to ne bi palo nikada na pamet pa taman da imam 1000h pod psenicom

Dali ste sejali nekada staro seme psenice?
U zadruzi ga nisu iskoristili a mogao bih neki dug sa tim da naplatim.
Stoji na suvom i zatvorenom.
Mozda samo malo pojacati normu?

Moze. Nije toliki problem kao napr. kod soje.
Prepolovite cenu ;) a setvenu normu pojacajte za 10% (najbolje da se proveri klijavost i energija, ali tako odprilike).

Sejali smo mi pre nekoliko godina, ne smeta mu ništa.
Imali smo problem što su miševi ušli unutra pa izgrizli vreće, nekoliko paleta je moralo da ide kroz selektor da bi izbacili sitne papire od vreća...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Ја јесенас посејао модерн 150кг на 0,5ха... Семе је старо 2 године а поклонила ми комшиница јер јој муж умро и они више неће радити земљу. Иначе је у кесама било више жижака него семена (а биле су све неотваране са ушивеном декларацијом). Та пшеница сада не изгледа лоше а била би и боља да је нису пољски мишеви урнисали

Danas započeo sedmi krug trovanja miševa,ovaj put je brodisan prah sa mlevenim kukuruzom,ima zaista manje rupa al zato ima ošišanih oaza,zanimljivo je što je pšenica koja nije pojedena iznikla u svim rupama i tako popunila prazninu.

Ako je staro seme psenice i planira se za setvu, da li bi bilo dobro da se zastiti nekim insekticidom i kojim?

Danas započeo sedmi krug trovanja miševa,ovaj put je brodisan prah sa mlevenim kukuruzom,ima zaista manje rupa al zato ima ošišanih oaza,zanimljivo je što je pšenica koja nije pojedena iznikla u svim rupama i tako popunila prazninu.
Sedmi put truješ iste njive i još uvek ima miševa?
Znači mi koji smo jedva završili prvi krug trovanja pre par dana, da se i ne nadamo nekom boljitku?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nas ih ima na milijarde... danas valjam, pauza od trovanja.
20240223-123206.jpg

20240223-123129.jpg

Gledam prognozu ako pogode iduce nedelje toplo preko 5 stepeni ujutru do 19 preko dana, mozda bi se moglo uraditi tretman protiv korova i regulator rasta cikocel ako pronadjes malo da se uspara, ne bi isao ovako rano fungicid i insekticid

Gledam prognozu ako pogode iduce nedelje toplo preko 5 stepeni ujutru do 19 preko dana, mozda bi se moglo uraditi tretman protiv korova i regulator rasta cikocel ako pronadjes malo da se uspara, ne bi isao ovako rano fungicid i insekticid
Kakva su iskustva sa cycocelom? Kad je najbolje primeniti ga?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh