Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam isto u subotu bacio na pola njiva 100kg/kj uree a na drugu polovinu 130kg/kj ana. Na da sam tako hteo, već je isto naštelovan ciklon bacio 30 kg ana više po jutru.
Spremljeno još 100+ kg ana po kj tamo negde krajem marta. Videćemo šta će padavine reći, od toga zavisi kad i koliko ću još da bacam.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Bio sam danas da obidjem psenice koje uopste nisam video. Posejao sam i nisam isao da ih pogledam. Miseve nisam trovao i Urea jos nije bacena, ceka se prava prilika ( kisa ).

WkcI6mr.jpeg

ddJPpoC.jpeg

4LQPfKw.jpeg

Bio sam ubedjen da ce biti velike stete od miseva na ovoj zadnjoj parceli zbog komsijskog parloga ali sam se prijatno iznenadio

zhTJsrx.jpeg

Bio sam danas da obidjem psenice koje uopste nisam video. Posejao sam i nisam isao da ih pogledam. Miseve nisam trovao i Urea jos nije bacena, ceka se prava prilika ( kisa ).

WkcI6mr.jpeg

ddJPpoC.jpeg

4LQPfKw.jpeg

Bio sam ubedjen da ce biti velike stete od miseva na ovoj zadnjoj parceli zbog komsijskog parloga ali sam se prijatno iznenadio

zhTJsrx.jpeg
Koliko semena je posejano ??

Duboka setva i nema brige za miševe.Mogu samo da je šišaju od gore ali ona poraste ponovo.
Мислиш да не могу да изваде семе на дубљој сетви, и која би то дубина била? Ми смо мали дубље кркнули семе пошто је све ишло на орање,сигурно 7+цм и онда додатно утабано кембриџом. Баш морам отићи до њиве да га видим какво је јер су мишеви прелазили из задружног репишта па брстили.

Kod mene se dobro pokazalo.Setva na 5+ cm, polovinom decembra sam išao u obilazak svih parcela pa i onih sejanih krajem novembra jer nisam išao od setve da ih obiđem i bilo je dosta ošišanih oaza.Bacao sam prihranu pre izvesnog vremena i te oaze više nisu oaze već su popunjene skroz, lepa i zelena pšenica.Imam neke nove zakupe gde su bile ardale, mislio sam da tu neće biti ništa od pšenice jer sam jedva pripremio za setvu koliko je bilo prljavo, ni njima ništa ne fali.Izgleda da je zima bar kod nas dobro sredila miševe.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh