Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Поднета кривична пријава против Куљанина који је правио мамце за тровање глодара
Министарства унутрашњих послова, Групе за сузбијање еколошког криминала у Сомбору, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Врбасу, поднели су кривичну пријаву против тридесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело загађивање хране и воде за исхрану, односно напајање животиња.

Он се сумњичи да је отровне хемикалије помешао са семенском пшеницом и направио мамце за тровање глодара, а потом је на једној парцели коју користи у Кули ту смесу просуо по земљи са тек изниклом пшеницом коју је дивљач користила за исхрану.

Има гадно да најебе због тога одраће му кожу са леђа, а и робија му не гине. У кур,ац и мишеви и жито и сав наш посао.

Има гадно да најебе због тога одраће му кожу са леђа, а и робија му не гине. У кур,ац и мишеви и жито и сав наш посао.
Verovatno neki *ebi vetar. Nije on samo trovao miševe pa dobio krivičnu prijavu, ima tu više od toga....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Javljaju kišu za vikend. Da li bacati Ureu ili An? Planirao sam 120kg Uree ili 170kg An/kJ.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Ne znam da li je rano ili nije, nisam nikada koristio An, samo kan u drugoj prihrani.
Agronom mi kaže da je bolje An, a iskusni komšija kaže da nije još kasno za Ureu.
Žito je dobilo 150kg 6:24:12 pre setve i 8000l osoke po jutru pre mesec dana

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Не знам, него наше и Кулско ловиште дели канал за наводњавање обложен ПВЦ фолијом. Ту нам се давила срнећа дивљач и тужили смо В. Војводине добили смо за 24 грла срна 25000000 динара одштете. Овај човек је отровао 13 грла срна тако да му неће бити лепо, јер ће га гонити исти адвокат који је заступао наша ЛД.

Ciklonom je bacao otrov??? Jbt koja glava....
Na koju površinu je on bacio tih 500kg? Čim je ciklonom bacao, znači da ne radi malo zemlje. Možda smo i mi koji smo ručno sipali otrov u rupe isto toliko potrošili otrova po kj npr. Nije da opravdavam takav način trovanja miševa ali kada njihove divlje svinje prave štetu onda nikom ništa? Treba da ogradimo njivu? Msm....
Ovaj se zamerio nekome 100%.

Ako se ove prognoze od vikenda zadrže još koji dan na sajtovima ja bih u subotu pre podne razbacao AN na ovu moju pšenicu. Jeste da je trenutan odnos cene za ukupan N na strani Uree, a i treba joj najmanje 3 nedelje da se rastvori u oblik pristupaca biljkama. Dok je kod AN-a i KAN-a to odmah.

Na koju površinu je on bacio tih 500kg? Čim je ciklonom bacao, znači da ne radi malo zemlje. Možda smo i mi koji smo ručno sipali otrov u rupe isto toliko potrošili otrova po kj npr. Nije da opravdavam takav način trovanja miševa ali kada njihove divlje svinje prave štetu onda nikom ništa? Treba da ogradimo njivu? Msm....
Ovaj se zamerio nekome 100%.
Skroz je moguce da mu je neko drugi razbacao i prijavio ga, ne kazem da je tako ali je moguce.. Kad se zameris svasta se moze ocekivati..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh