Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam bio u obilasku psenica, dva puta sam trovao miseve i ima ih jos, morace jos jednom do zime. Zatvorene rupe od prva dva prolaska, ali ima novih koliko hoces.
569d1eefaa8e46d8815e641c2d1b2ed5.jpg

a21eb2879f187fef1e57372ea9e68779.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam danas prešao drugi put, cinkosan je odradio posao za sve pare, mnogo manje rupa i tamo gde su miševi obrstili pšenica je se oporavila. Sad sam išao sa Brodisanom u kombinaciji sa pšenicom i kukuruzom. Cenim da ću morati još jednom da pređem jer im ovo vreme odgovara.

Da li je neko imao iskustva sa plavim brodisanom? Koliko sam citao ima 6 puta efikasniju aktivnu materiju od crvenog, na istu kolicinu psenice se mesa.

Ja sam koristio crveni. Jutros sam isao drugi put neke njive, vidi se da ih ima manje nego prosli put, psenica se malo oporavila ali ima ih jos. Videcu kad zavrsim sve da li cu ici i treci put posle nove godine....

• Like
Reagovanja: V.S
Kakvu stetu mozemo da ocekujemo od ovih miseva na leto? Dal ce praviti stete po klasu kad se bude formiralo zrno?

Pa po meni bice trovanja i na prolece kad psenica bude veca. Mora da im se smanji populacija. Ja od sledece god uvodim jos jednu obaveznu agrotehnicku meru zvanu paljenje svega, ne svake god ali na trecu sve popaliti treba.

Pa po meni bice trovanja i na prolece kad psenica bude veca. Mora da im se smanji populacija. Ja od sledece god uvodim jos jednu obaveznu agrotehnicku meru zvanu paljenje svega, ne svake god ali na trecu sve popaliti treba.
Paljenje je čista piromanija. Nije džaba zabranjeno paliti.

Ja imam 70 godina. Kad sam imao 4 godine umrla mi je baba i pošto nije imao ko da me čuva roditelji su me vodili sa sobom na njive. To je bilo 1958 godine. Od tada ja hodam njivama i uključen sam u poljoprivredu. Pamtim vremena kad se ništa nije palilo i sve je bilo dobro. Tad niko nije ni spominjao Evropsku Uniju, tako da to nema veze sa tim. Kad upališ njivu izgore korisni mikroorganizmi, izgori organska materija i usput izgori i nečija njiva ko ne żeli da bude piroman.

Ja imam 70 godina. Kad sam imao 4 godine umrla mi je baba i pošto nije imao ko da me čuva roditelji su me vodili sa sobom na njive. To je bilo 1958 godine. Od tada ja hodam njivama i uključen sam u poljoprivredu. Pamtim vremena kad se ništa nije palilo i sve je bilo dobro. Tad niko nije ni spominjao Evropsku Uniju, tako da to nema veze sa tim. Kad upališ njivu izgore korisni mikroorganizmi, izgori organska materija i usput izgori i nečija njiva ko ne żeli da bude piroman.
Tad nije imalo ni sta da se pali jer se sve vuklo kuci

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

I bio sneg i zima do marta meseca a poceo da pada na kraj novembra

Sada ponekad u januaru,kratka majica....svinjokolj teras muve sa mesa i ostalo

Porediti to i sada nikako

A to da izgore mikroorganizmi i ostalo,vatra prodje par sekundi kroz metar kvadratni,ne lozi se tamo da se pece pogaca il prase

Али, се тада све носило са њиве од сламе, кукурузовине, џомби, штапова од сунцокрета. Ништа се није заоравало као сада што се заорава. Није било расуто жита, кукуруза, клипова да се заору и привуку глодаре и остале штеточине.

Отац и ја смо јуче на 10кј поставили 20 стајалишта за птице, и док смо приводили крају посао већ су се ветрушке окупљале на њиви. Надам се да ће брзо регулисати стање мишева. До сада смо, имали позитивно искуство са тиме. Остало ми још на пар њива да их поставимо то ћемо ових дана урадити. Данас орем и изоравао сам мишеве сви су у хибернацији.

I bio sneg i zima do marta meseca a poceo da pada na kraj novembra

Sada ponekad u januaru,kratka majica....svinjokolj teras muve sa mesa i ostalo

Porediti to i sada nikako

A to da izgore mikroorganizmi i ostalo,vatra prodje par sekundi kroz metar kvadratni,ne lozi se tamo da se pece pogaca il prase
Stvarno ni ja ne kapiram o cemu pricaju sa tim unistavanjem mikro organizama ko da tu gori vatra 3 dana a smem da se opkladim u glavu na panj da se zemlja ne zagreje ni 2 cm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh