Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Paljenje je čista piromanija. Nije džaba zabranjeno paliti.Pa po meni bice trovanja i na prolece kad psenica bude veca. Mora da im se smanji populacija. Ja od sledece god uvodim jos jednu obaveznu agrotehnicku meru zvanu paljenje svega, ne svake god ali na trecu sve popaliti treba.
Na suncokretistu imam manje miseva nego posle kukuruza, nema lisca i tuluzine i odma ih ima manje. Tako da ko je upalio pa potanjirao kukuruzista manje ih ima nego kod mene nepaljeno...Paljenje je čista piromanija. Nije džaba zabranjeno paliti.
Tad nije imalo ni sta da se pali jer se sve vuklo kuciJa imam 70 godina. Kad sam imao 4 godine umrla mi je baba i pošto nije imao ko da me čuva roditelji su me vodili sa sobom na njive. To je bilo 1958 godine. Od tada ja hodam njivama i uključen sam u poljoprivredu. Pamtim vremena kad se ništa nije palilo i sve je bilo dobro. Tad niko nije ni spominjao Evropsku Uniju, tako da to nema veze sa tim. Kad upališ njivu izgore korisni mikroorganizmi, izgori organska materija i usput izgori i nečija njiva ko ne żeli da bude piroman.
Али, се тада све носило са њиве од сламе, кукурузовине, џомби, штапова од сунцокрета. Ништа се није заоравало као сада што се заорава. Није било расуто жита, кукуруза, клипова да се заору и привуку глодаре и остале штеточине.Ja imam 70 godina. Kad sam imao 4 godine umrla mi je baba i pošto nije imao ko da me čuva roditelji su me vodili sa sobom na njive. To je bilo 1958 godine. Od tada ja hodam njivama i uključen sam u poljoprivredu. Pamtim vremena kad se ništa nije palilo i sve je bilo dobro. Tad niko nije ni spominjao Evropsku Uniju, tako da to nema veze sa tim. Kad upališ njivu izgore korisni mikroorganizmi, izgori organska materija i usput izgori i nečija njiva ko ne żeli da bude piroman.
Stvarno ni ja ne kapiram o cemu pricaju sa tim unistavanjem mikro organizama ko da tu gori vatra 3 dana a smem da se opkladim u glavu na panj da se zemlja ne zagreje ni 2 cmI bio sneg i zima do marta meseca a poceo da pada na kraj novembra
Sada ponekad u januaru,kratka majica....svinjokolj teras muve sa mesa i ostalo
Porediti to i sada nikako
A to da izgore mikroorganizmi i ostalo,vatra prodje par sekundi kroz metar kvadratni,ne lozi se tamo da se pece pogaca il prase
A kad oremo,spremamo iza traktora stotine vrana i galeba skupljaju gliste i razne insekte..Stvarno ni ja ne kapiram o cemu pricaju sa tim unistavanjem mikro organizama ko da tu gori vatra 3 dana a smem da se opkladim u glavu na panj da se zemlja ne zagreje ni 2 cm
Da li su ove rupe aktivne?Danas sam bio u obilasku psenica, dva puta sam trovao miseve i ima ih jos, morace jos jednom do zime. Zatvorene rupe od prva dva prolaska, ali ima novih koliko hoces.
![]()