Bio sam pre par dana.Mi smo imali sneg tokom tog perioda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li se smrzlo ili se udavilo?A ja danas prolazio pored jedne moje parcele sa pšenicom. Na parceli ima 2 dolje, i tu na tim doljama žito braon kao čokolada. Smrzlo da neveruješ, na bregovima ništa. Nisam stigao da slikam. Inače krajem iduće nedelje ide prva prihrana 120kg uree po kj, pošto od onog vikenda najavljuju lepe padavine. A anda u martu/aprilu još toliko an-a.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ovo je druga parcela isto blago smrzla ali ni blizu koliko na onoj parceli od juče, ono je baš bilo kao čokolada.Smzla se, tako izgleda smrznuta pšenica. Kada je voda davi bude žuta, a i nije bilo vode da leži, samo je niži teren a samim tim je verovatno bio jači mraz.
Eventualno nešto u preletu ako istovare.Ove proizvodne sezone najviše đante će biti od zecova.![]()
Biće kiše sledeće nedelje.Em što nije dobra, em što si skroz promašio termin. Suvo bez kiše a temperatura 20 stepeni.....
Колега уреа је најефтинији облик азота којег имамо и зато како год окенеш за нас прашинаре не може да не буде добра.Кад нам буду загарантоване цене тог нашег леба којег посејемо(а то није било никад нити ће )онда ћемо правити калкулације и бирати чиме ћемо прихрањивати,до тада остаје нам да радимо како морамо и сналазимо како можемо.Em što nije dobra, em što si skroz promašio termin. Suvo bez kiše a temperatura 20 stepeni.....
Pa nisu ni oni rekli da je loša, nego da su AN i KAN bolji jer su brže dostupni biljci, a da UREI treba 2,3 nedelje kako bi bila u obliku koje biljke mogu da usvoje.Cast svakome, svako ima svoju metodologiju i nacin rada i obrade zemljista, samim tim i prihrane. Ali interesantno je da posle jednog priloga u tv emisiji, gde je receno da ureja nije pogodna za psenicu i da se ne baca u ovom periodu dolazi do sve vece debate i nesuglasica, samim tim i nesigurnosti sta raditi.
Nisam ni ja rekao da su rekli da je losa.Pa nisu ni oni rekli da je loša, nego da su AN i KAN bolji jer su brže dostupni biljci, a da UREI treba 2,3 nedelje kako bi bila u obliku koje biljke mogu da usvoje.