Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
plan mi je idem sa anom ili amosulfanom prehranu

takodje mi je BIO plan da predjem sa kembridzom na kraju meseca ali posto od zime nismo imali nista a i cena sto daju na zeleno sada ne obecava nikako,tako da gledacemo da se sto manje trosi

A ja danas prolazio pored jedne moje parcele sa pšenicom. Na parceli ima 2 dolje, i tu na tim doljama žito braon kao čokolada. Smrzlo da neveruješ, na bregovima ništa. Nisam stigao da slikam. Inače krajem iduće nedelje ide prva prihrana 120kg uree po kj, pošto od onog vikenda najavljuju lepe padavine. A anda u martu/aprilu još toliko an-a.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Da li se smrzlo ili se udavilo?

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Smzla se, tako izgleda smrznuta pšenica. Kada je voda davi bude žuta, a i nije bilo vode da leži, samo je niži teren a samim tim je verovatno bio jači mraz.

Smzla se, tako izgleda smrznuta pšenica. Kada je voda davi bude žuta, a i nije bilo vode da leži, samo je niži teren a samim tim je verovatno bio jači mraz.

Ovo je druga parcela isto blago smrzla ali ni blizu koliko na onoj parceli od juče, ono je baš bilo kao čokolada.
Mada za razliku ovde je braon po bregovima....
Neznam koliko se vidi na slici, uživo se lepše vidi....
8bd8bddb30de094591660c27bd4358c2.jpg

Em što nije dobra, em što si skroz promašio termin. Suvo bez kiše a temperatura 20 stepeni.....

Колега уреа је најефтинији облик азота којег имамо и зато како год окенеш за нас прашинаре не може да не буде добра.Кад нам буду загарантоване цене тог нашег леба којег посејемо(а то није било никад нити ће )онда ћемо правити калкулације и бирати чиме ћемо прихрањивати,до тада остаје нам да радимо како морамо и сналазимо како можемо.

Cast svakome, svako ima svoju metodologiju i nacin rada i obrade zemljista, samim tim i prihrane. Ali interesantno je da posle jednog priloga u tv emisiji, gde je receno da ureja nije pogodna za psenicu i da se ne baca u ovom periodu dolazi do sve vece debate i nesuglasica, samim tim i nesigurnosti sta raditi.

Cast svakome, svako ima svoju metodologiju i nacin rada i obrade zemljista, samim tim i prihrane. Ali interesantno je da posle jednog priloga u tv emisiji, gde je receno da ureja nije pogodna za psenicu i da se ne baca u ovom periodu dolazi do sve vece debate i nesuglasica, samim tim i nesigurnosti sta raditi.
Pa nisu ni oni rekli da je loša, nego da su AN i KAN bolji jer su brže dostupni biljci, a da UREI treba 2,3 nedelje kako bi bila u obliku koje biljke mogu da usvoje.

• Like
Reagovanja: V.S
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh