Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogu da pričaju oni na tv-u šta god žele,ja ih ni ne slušam.Radim kako sam i do sad,to jest onako kako se meni naj bolje pokazalo.A to je,urea u februaru 50kg/kj i u martu još toliko,isto tako i na ječam.Probavao sam svakako,urea na sneg pa posle amosulfan,pa samo jednom urea.I mogu vam reći da je to sve isto.I na kraju naj jeftinije da podelim u dva puta po 50kg/kj.Uvek sam gledao krajnji rezultat(vaga) i uvek sam imao za sebe ogled.U drugoj prihrani kad sam koristio an,amosulfan samo sam dobio lepšu pšenicu na oko,ali na vagi nije bilo rezultata.I da napomenem,nikad ne gledam hektolitar,meni je bitna kilaža/kj

Mogu da pričaju oni na tv-u šta god žele,ja ih ni ne slušam.Radim kako sam i do sad,to jest onako kako se meni naj bolje pokazalo.A to je,urea u februaru 50kg/kj i u martu još toliko,isto tako i na ječam.Probavao sam svakako,urea na sneg pa posle amosulfan,pa samo jednom urea.I mogu vam reći da je to sve isto.I na kraju naj jeftinije da podelim u dva puta po 50kg/kj.Uvek sam gledao krajnji rezultat(vaga) i uvek sam imao za sebe ogled.U drugoj prihrani kad sam koristio an,amosulfan samo sam dobio lepšu pšenicu na oko,ali na vagi nije bilo rezultata.I da napomenem,nikad ne gledam hektolitar,meni je bitna kilaža/kj
jesi li probao možda po 150kg na hektar, ima li možda razlike? ili sada urea a u martu kan/an po 150kg?

Ovde ni miševi ne zalaze.
6b7c3b4fdbf7977eb0e407434d3ff136.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Šetao danas po pšenici, tvrdo je i kod mene nema potrebe za valjanjem. (Valjano je posle setve)
Miševa ima ali nije haos kakav je bio
Ureu ce ipak sacekati još bar 10-15 dana pred neku kišu.

Jel moze guttler valjak sad u psenici da valja,kakav bi posao uradio,iskustva neka ? ,jel bolje on ili kembridz ?.

Kod nas ih više nema da kucnem u drvo, rupe nisu aktivne.Po ataru nema nekih ozbiljnijih šteta tipa golih pojedenih njiva i tome slično.Po slobodnoj proceni možda fali tu do 5% sklopa.Rani rokovi setve izgledaju perverzno, kasniji novembarski rokovi su dosta manjeg uzrasta, mlade pšenice što bi se reklo ali lepo sve izgledaju, zelene, nema žutih.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh