Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas oh se nakon ovih minusa (bilo je snjega tek 4 5 cm) populacija zbilja ozbiljno smanjila. Ali svejedno idemo trovati

Jujuju što miševi jedu.....
Slikano gledajući od sunca
aa62a18f4f42bef4036b7bb3b709cf0f.jpg

Ista njiva slikana gledajući prema suncu
6e6e19abd1ae8ee0ee1adde71c55cb03.jpg

Žito je tu, ali ga nema.
Poplašim se kada dođem na njivu......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Jujuju što miševi jedu.....
Slikano gledajući od sunca
aa62a18f4f42bef4036b7bb3b709cf0f.jpg

Ista njiva slikana gledajući prema suncu
6e6e19abd1ae8ee0ee1adde71c55cb03.jpg

Žito je tu, ali ga nema.
Poplašim se kada dođem na njivu......

Ovo je samo tanjirano ili šta? Vidim dosta mase je ostalo na površini, izgleda da im odgovara 😏

Ovo je samo tanjirano ili šta? Vidim dosta mase je ostalo na površini, izgleda da im odgovara
Da, samo 2 puta tanjirano....
Inače izbliza njiva izgleda ovako
48289aa94bafacea31ad5588525b1a0a.jpg
ošišano do zemlje, pa se njiva crni gladajući od dalje. Koren je tu sa 1-2 mm listića. Valjda će to biti ok kada krene porast....

Upravo to, i kod nas neki krenuli, aj da bacas iz 2 puta ureu ok, al sa cenom na zeleno od 17 din, dobice samo 100kg po kj i cao

Jedno pitanje ko koristi regulatore rasta u psenici koji se najbolje pokazao i koje doze ici ?

Ja sam ipao onaj Adamin,nisam se proslavio.Ne znam šta nije bilo u redu al nije odradio kako sam očekivao.
Možda je i moja greška ,doza i vreme primene ne tvrdim .Al moram se malo posavetovati oko toga.

Jedno pitanje ko koristi regulatore rasta u psenici koji se najbolje pokazao i koje doze ici ?
Medax top od basf-a
Sa mocom/modusom nisam zadovoljan jer se dosta parametara treba poklopit da djeluje. Tipa nocna mora bit izmad 8 9 stupnjeva, dnevna temperatura treba bit bar 15 i ne smije biti oblacno (nije sala)

Već duže vreme samo medax top i mešam se sa svim preparatima...

Послато са SM-A546E помоћу Тапатока

Ja nekako nisam trovao. Šta će biti do kraja videću. Inače moj brat od strica je razorao pšenicu zbog miševa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh