Pšenica 2023-2024.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam šta bih ti rekao za raznorazna pisanja. Meni su kao malom ispričali za tarabu.

Setva 27.10 oko 110 kg semena po KJ

H8nlPAA.jpg

Ja posejao avenu 115kg po kj usluzno, ziv se pojeo, zajebava la me sejalicu, kad ono bolje izgleda nego moje koje sam isao 130 kg po kj

Koja sorta Ervine?
Odlicno je nikla!
I ja sam posejao sav Sofru sa oko 125 kg/kj pa sam se plasio da ce retka biti, medjutim fino izgleda!
Apilco

Moj licni rekord iz 2021 god. je postignut sa 105 kg semena po KJ.

Posejana kolicina semena nije toliko bitna koliko jeste % semena koja se nalazi na lepoj dubini. Mozes posejati i 170 kg/KJ ako je pola na povrsini ili plitko bice retka.

Pero tebe sam citirao ali se zadnja recenica ne odnosi na tebe nego sam napisao uopsteno.

Apilco

Moj licni rekord iz 2021 god. je postignut sa 105 kg semena po KJ.

Posejana kolicina semena nije toliko bitna koliko jeste % semena koja se nalazi na lepoj dubini. Mozes posejati i 170 kg/KJ ako je pola na povrsini ili plitko bice retka.

Pero tebe sam citirao ali se zadnja recenica ne odnosi na tebe nego sam napisao uopsteno.
Na koju dubinu siješ i kolko brzo siješ sa svojom sijačicom?

Isto. Ostace za prolece ako se ne stigne... I onako nije prodata jos od prosle god. :)

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Jel ima još ko nije posejao pšenicu ili smo mi jedini?
Ja bi imao jos par desetina hektara ali sam odustao od setve definitivno.Imam kuci jos nekih 12t psenice Apilco neselektirane to cu da prodam.Ako bi bilo suvo ne bi bilo kasno ni krajem novembra ali kako je vreme napolju tesko da ce skoro da se steknu uslovi za pripremu i setvu.

Ja bi imao jos par desetina hektara ali sam odustao od setve definitivno.Imam kuci jos nekih 12t psenice Apilco neselektirane to cu da prodam.Ako bi bilo suvo ne bi bilo kasno ni krajem novembra ali kako je vreme napolju tesko da ce skoro da se steknu uslovi za pripremu i setvu.
Bilo je da smo sejali i u decembru

Ja sam uvek za dublju setvu.Od 2015 sejem na 5+cm dubine i nikada problema sa nicanjem, izmrzavanjem i sl.stvarima.Istina je da treba 2 nedelje da pšenica izađe napolje ali neka je, to joj je posao.

To je već tvoj problem. Samo najbolji mogu da prate moje savete ali mnogima to ne može da dopre gde treba.
Nemoj ismevati drugoga, može karma da ti se osveti. A onda mnogo boli. Ismevaš nekoga, a pri tome nemaš pojma šta koga muči ili ne muči. Nemoj da ti poželim moju situaciju.
Ipak ti želim sve najbolje.
PS: ja sam takav nikakav isterao dva traktora i svaki dan sam na punktu, a ti ismevaj. Koliko si ti isterao traktora i koliko si proveo vremena boreći se za svoje interese ? Jbg, to je tvoj nivo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh