Pšenica 2022-2023

Da li bih mogao ja to pre cveta da prihranim prskalicom? Sad i ja manje verujem agronomu, a drugog nemam :D Pitao sam ga da li mogu prskalicom uree da bacim, rekao mi da ne diram ništa do drugog tretmana

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Hvala, definitivno imam pogrešnog agronoma. Onda sam možda i trebao baciti đubrivo pre neki dan, pa kako bude

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Avenue drugarov.
93dfa35ca1c7e199c77f332e9f48f663.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kod nas hrdja ubila psenicu ukljucujuci i moju, tko god nije radio t1 zastitu sa priaxoron u problemu je. Ukljucujuci i mene od 10 do 11 tona potencijala vidit ceno sta ce ostati.....

Znam al deluje kilavo ko ni jedna. Presvukao sve pšenice danas sa Cenzusom. Sobred i Sofru bolesne, Basmati sve ok sem na uvratinama u gustom sklopu pepelnice.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Jel to bio t1 ili t2?
Moj Sobred dobar bez većih znakova bolesti ali Sofru se ukakio baš. Malo sam zakasnio sa prvim tretmanom, radio ga pre nedelju dana, a trebalo još ranije. Vidim da mu je malo pomoglo ali bi trebalo uskoro opet, e sad kalkulišem da izdrži još dve nedelje pa da onda odradim ujedno i zaštitu klasa, a da li će izdržati, pitanje je... Neču ga više sejati pa neka da i 11 tona po hektaru, Da ga gledam onako ružnog o kilavog, pojede mi džigaru.

Priaxor slicna cena kao falkon, ima li sta povoljnije za t2?
Prvi sam uradio sa duet turbom i poluxom.
Mislio sam da idem samo dva tretmana, ali ima dosta insekata, pa kad vec prskam da dodam i neki fungicid

Npr ja nisam prskao ječam. I tek pre klasanje oprsam sa Pylon plus. Bio je jak napad i mogu reci da je sada ječam skroz drugačiji. Mnogo lepši, življi.

Nazad
Vrh