Pšenica 2022-2023

Dobar je Basilio ali ima jednu lošu odliku koju je nekada imala sorta Novosadska rana, kada prezri zrno samo ispada iz klasa.

ja sa ureom idem tek posle 15. februara ako se ukaze vreme,ako ne onda cim moze krecem

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Stigla igračka. Videću šta će kasti. Neko radio?
5bc39cffea30c685e57d991170756d0e.jpg

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Šta je to? Green seek?

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

To znam, objasnio mi, pitanje da li je neko uporedjivao klasicnu n-min sa ovom metodom? Kolika razlika se može očekivati, burazer i Borisev nisu probali na pšenici pa zato pitam. Ili ja nisam razumeo kako ova spravica radi.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Marinkovic je lepo to rekao i objasnio sto je protivnik te tehnike.
Prvo ako je zuta ne znas da li je zabareno,susa,rezidue hemije ili je gladna on samo ocita da nema dovoljno hloforila.
Druga stvar i ako pokaze da je OK sve ne znas koliko ima zaliha i dokle ce biti OK.
Treca stvar moras imati kalibraciju za svaku sortu koji je optimim hlorofila.
Laboratorijski je prakticno kad meris iz dana u dan kao sto je Borisev nama radio neke oglede ove godine.

Ove godine,Solenzar ko za kalendar a Apilko se žuti .Na istoj njivi isto urađeno . Osnovno je bacana sa mašinom pa isključuju mogućnost greške.Baš sam pre neki dan razmišljao šta bi očitao takav aparat.

kod mene Avenue milina da je pogledas a Apilco ima zuckaste listove,ipak ovo vreme joj ne ide u korist neznija je sorta

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Nazad
Vrh