Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Isto i kod mene, dve cikade ali zato ovih musica uzas....ne znam da li da prskam, tj sad sam te procitao ovde d asu i one opasneIma ovih crnih mušica cikadu sam samo jednu video malo sivo pa skače ko buva.Rosa po ceo dan ,koliko mi se čini sa prskanjem
cemo sačekati proleće
Ima li smisla prskati po maglovitom vremenu? Prekjuče kad sam obišao parcelu bilo je more cikada a pošto je bilo kasno popodne nisam stigao da oprskam nego ostavio za sutradan a ono dan maglovit bio, mnogo vlage, pa sam preskočio. Danas ako bude išta bolja situacija sa bar malo manje magle išao bi da oprskam to ako uopšte ima smisla po ovakvom vremenu prskati?Ja sam juce prskao,0.3L/ha Agrodeci.
Danas magla ceo dan i temp.nije presla 11C. Do subote sta se uradi,posle mislim da nece biti potrebe.
Kada biljke budu zaražene virozom, više leka nema.Ako su biljke psenice zarazene od cikade i tih musica virozama ili necim drugim, kada prskati da su suzbiju te viroze jer ce sigurno utjecati na prinos?
Moja je jos u zemlji.....al zanima me kakva je situacija poslije napada i koliko se moze stanje popraviti.....
Pa cikade su aktivne kad temperatura predje 10C,e sad po magli je vrv ta aktivnost smanjena na minimum. Ja juce nisam radio,danas nema magle,ali je oblacno i velika rosa. Mozda popodne izbacim 1-2 prskalice ako bude uslova.Ima li smisla prskati po maglovitom vremenu? Prekjuče kad sam obišao parcelu bilo je more cikada a pošto je bilo kasno popodne nisam stigao da oprskam nego ostavio za sutradan a ono dan maglovit bio, mnogo vlage, pa sam preskočio. Danas ako bude išta bolja situacija sa bar malo manje magle išao bi da oprskam to ako uopšte ima smisla po ovakvom vremenu
Kada biljke budu zaražene virozom, više leka nema.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Baš iz tog razloga smo rešili da ne prskamo. Šta nam Bog da, njive gde je pšenica posejana se mahom sve graniče sa njivama na kojima ima samonikle pšenice ili ječma. Mogli bi prskati ali da li bi bilo efekta pitanje je.Aktivne su i po magli. Nema odmora za njih. Samo kakva je uspesnost prskanja po magli to verovatno niko nije siguran. Verovatno kad bi se masovno prskalo, ili palilo, cikade bi se javljale u tragovima. Ovako ovom novom eko politikom cikade i ostale bubice samo uzivaju i skakucu sa njive na njivu. Vi oprskate, a komsiju bas briga. Nema kraja prskanju.
Fungicidi ubijaju bakterije. Za viruse leka nema.Ako ove cikade prenose virozu zar nije bolje prskati sa neki preventivnim fungicidom? Da se ta viroza ne bi razvila.
Fungicid deluje protiv gljivičnih bolesti.Fungicidi ubijaju bakterije. Za viruse leka nema.
Nisam par godina sejao psenicu ali se secam jedne godine na jecmu je bila ta viroza. Kacio sam i slike. Jecam katastrofa. Proredjen, nikakav, zut. Prskao aminokiselinama i kojecime ali dzaba. Kao kada nikne posle prosipanja kombajna. Trc trc pa biljka. Niska slaba nikakva.