Dulkaarpad
Član
Takodje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Cijena nas trenutno ne brine toliko kad je prinos 40% reduciran hehCitam i vidim da pisete o tome ko kosi i gde i prinose ali ne vidim da pisete o ceni nove psenice.
Brine i te kako!Cijena nas trenutno ne brine toliko kad je prinos 40% reduciran heh
Ima jedan u ataru sofru , tesko da ce biti manje od 6t/kj , a ostala su jako losa , covjek zna znanje kada da prska i tu je sva razlika.Danas vrsili covjeku u selu koji inace prije 2 godine imao sofrua 11 tona po ha kao i par nas....
Uglavnom sofru, kombajn ide nepuna 3 km/h naoko bi covjek rekao 10 tona kako volis a stvarnost kaze 6 do 6.5 tona po ha, hl 66 a od 100 zrna ako ima 5 normalnih. Uzas nenormalan..... Sta ce kod nas ostalih biti vidjet cemo
Svatko bi trebao znati kada se prska. Nekad to vrijeme ne dozvoli, nekad nema ocito smisla tko je kad prskao. Ljudi sa izvrsnim jecmovima u ovakvoj godini imaju redukciju prinosa i po 25%.Ima jedan u ataru sofru , tesko da ce biti manje od 6t/kj , a ostala su jako losa , covjek zna znanje kada da prska i tu je sva razlika.
Do zadnjeg zrna je bio je zdrav kad je bio zelen , a razlika u boji njegove parcele i susjednih sada kad je za vrsidbu vec je strasna , ostale su crne u odnosu na njegovu a psenice su do psenice i kao da je neko povukao crtu na medji .I ostali su prskali ali ocito u pogresno vrijeme.
Mi ovo sa prinosom nismo nikad dozivjeli pa zato kazem da nas cijena trenutno ne brine. A kao sto sam i prije rekao na onih 145 eura sto su nam isprva nudili tu se ne bih ni sa 10 tona po ha i uz poticaj pronasao.Brine i te kako!
Los prinos sa dobrom cenom moze nesto spasavati. Dok prosecan prinos sa losom cenom lako proklizava uz onu stvar!
Mislim da nisi u pravu , palez klasa jeste kod nekih napravila stete ali ni blizu kao ono crvenilo, ja sam zastitu klasa prskao i prakticno zapadao traktorom kad je bila 40% u cvatnji , kisa me prekidala , jedva traktor izlazio iz njive , blato , nema neke stete od paleza klasa, prskao novim sredstvom zadnje prskanje .Ova godina je bila jako nezgodna, bolje prosla zastita u precvetavanju nego u ranom cvetanju zbog rasporeda padavina.. A i pšenice koje su dobro posoljene gore prošle od posnih, što se tiče pritiska bolesti.. svake godine u prvi razred.
Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka