Pšenica 2022-2023

Slobo na toj slici se lepo vidi kako se zemlja providi, ja sa ove slike vidim tako a vide i drugi ali no.Možda se tako namestilo tog trenutka prilikom slikanja i uživo izgleda bolje ali meni je ovo retko.
Ajd vas dvojica stavite svoje psenice iz zetve......ja vise necu nista postavljati

Do koliko procenata vlage sme da se ostavi žito za seme? Da li sme na primer oko 14%, žito bi bilo dzakirano i pretrijerisano do polovine jula meseca?

Lg Ascona,neće još žetva još ima mekanog zrna.
0e9dd95d34f9c8e4fa8f977d94fc14fe.jpg
c678b384a0e45ec96f398d111e13c9f7.jpg

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Psenica je bila u potencijalu 9 10 t ha, ali je kisa napravila stetu. I u vršaju je izgledala jako dobro ali nema u prikolici. Ovo je odlican prinos, ima pšenica od 1.5 do 5 t ha.

Psenica je bila u potencijalu 9 10 t ha, ali je kisa napravila stetu. I u vršaju je izgledala jako dobro ali nema u prikolici. Ovo je odlican prinos, ima pšenica od 1.5 do 5 t ha.
Isti slučaj kod kolege, očekivao prosjek da će biti 8t/ha...a evo od kako ima opg, 20+ godina ovo mu je rekordno loš prinos pšenice
U normalnim godinama redovno ima prosjek oko 9t/ha i većinom 1.klasa a bude i premium klase a sada ne zadovoljava ni 4.klasu

A dali neko ima da je skidao pšenicu koja nije bila zaštićena "u fulu" kako vi to ovde na forumu kažete?

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

A dali neko ima da je skidao pšenicu koja nije bila zaštićena "u fulu" kako vi to ovde na forumu kažete?

Ako računate pod skidanje 'zaoravanje' takve pšenice bez ikakve zaštite onda da, ima jedan iz susjednog sela....nekih 3ha je zaorao...vjv mu se ne isplati plaćat kombajn, danas sam vidio da priprema to poorano, vjv ce sijat nesto postrno, mozda soju

Ne, zaoravanje se ne računa. Zaorano je kozna zbog čega.....
Najverovatnije krećemo sutra sa košenjem pšenice. Dobila je jedan tretman protiv korova i jedan fungicidom kada se pojavila rđa. Klasovi su lepi i u njima ima zrna koja su lepo popunjena. Minimalno trovana pšenica.
Ječam totalno bez prskanja je dao oko 4,5 tone po kj, gde malo više gde malo manje. Videćemo šta će reći pšenica.

Poslednja izmena:
Vecina tretira kad se hrđa pojavi, to je problem, jer se vec steta napravi, a taman tolika steta da odnese ionako tanku zaradu na psenici.....kod mene je iskustvo pokazalo da se mora odraditi preventivno i gotovo

Za kukuruz ove godine nisam prskao prije nicanja samo principal poslije nicanja i da vidis trave, ubio je on travu nakon dugo 2-3 tjedna i sad je cista njiva.....ALI kolkko je ta trava pojela gnojiva sto je trebao kukuruz......jednostavno sve mora biti full inace nije dobro.....

Nazad
Vrh