Pšenica 2022-2023

Evo tako izgleda ima ovde onde u sučelkama i ponegde
09d043bc51a37ed7a64b9724fb06197a.jpg
ad76c33c6a247ce5b6beed83d70d56b3.jpg

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Odradi je sa Amistar ekstra ili Census. A naravno mozes i skuplju hemiju, neki sdhi preparat.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Poslednja izmena:
Falcon forte jer dobar za ovaj period?

Očigledno da smo svi sluđeni i prepušteni sami sebi, a struka ćuti ili priča priču koja njima odgovara. U apotekama svaki prodavac na pitanje da li ima taj i taj preparat, slegne ramenima ali zato kaže da je neki drugi onaj pravi, a on upravo ima taj preparat. Desilo mi se par puta da odem u apoteku i znam da je sagovornik diplomirani zaštitar i kad mu pomenem neke novije preparate i aktivne materije, on gleda u belo. Zna samo da kaže za one koje njegov gazda nabavi u veleprodaji. Mislim da je ovaj forum jako dobar i da razmena iskustava i mišljenja puno pomažu svima.

Očigledno da smo svi sluđeni i prepušteni sami sebi, a struka ćuti ili priča priču koja njima odgovara. U apotekama svaki prodavac na pitanje da li ima taj i taj preparat, slegne ramenima ali zato kaže da je neki drugi onaj pravi, a on upravo ima taj preparat. Desilo mi se par puta da odem u apoteku i znam da je sagovornik diplomirani zaštitar i kad mu pomenem neke novije preparate i aktivne materije, on gleda u belo. Zna samo da kaže za one koje njegov gazda nabavi u veleprodaji. Mislim da je ovaj forum jako dobar i da razmena iskustava i mišljenja puno pomažu svima.
Kod takvih vise ne krocim u apoteku. Jos mi kazu da sam sumnjicav i stalno nude neke zamene koje nisu ista aktivna materija.

Skoro se raspitivao kod jednih za vestak, nisam zeleo da uzmem promist. Oni filozofiraju, njih bas briga oni ga koriste. Da dam pare za skupo djubrivo jos da me zakidaju.Samo odem do druge apoteke.

Tako je žena koja radi u lokalnoj poljoapoteci zeznula drugara za prskanje lucerke. 😱 On došao i traži to i to, nemam trenutno ali uzmi ovo, to je uzeo Marko(čitaj ja)da prska.Jesam uzeo ali da prskam soju a ne lucerku!Sreća pa je bila kišna godina, dugo je lucerka žutovala i bolovala ali se izvukla nekako na kraju.
Pre par dana opet sličan slučaj, ma daj nemoj me uopšte spominjati, pogotovo što nisam nikakvu hemiju uzimao ove godine.

Duett je za cvet.Treba neki Piraklostrobin.
Šta bi moglo da se doda uz Duett Turbo na bazi Piraklostrobina da upotpuni dejstvo? Moji uzeli Duett Turbo iako sam hteo da uzmem Revycare al eto oni po preporuci uzeli Duett a meni se tim ne tretira a ne bacaju mi se pare na drugu hemiju pa da ova ostaje za dogodine.... Da li ima neki jeftiniji preparat samo sa ovom jednom aktivnom materijom?

Ne mogu da nadjem ni Amistar i Duet ultra, Revicer preterano skup da li je Falcon Forte dobar i moze li se sada koristiti?

Mada nesto razmisljam i ici ce neki fungicid.
I prvi kad sam radio rekli su nemoj rano je, ako se okisa od nedelje necu da mi zetva propadne za 50kg/kj.

Šta bi moglo da se doda uz Duett Turbo na bazi Piraklostrobina da upotpuni dejstvo? Moji uzeli Duett Turbo iako sam hteo da uzmem Revycare al eto oni po preporuci uzeli Duett a meni se tim ne tretira a ne bacaju mi se pare na drugu hemiju pa da ova ostaje za dogodine.... Da li ima neki jeftiniji preparat samo sa ovom jednom aktivnom materijom?
Nema ništa jeftino, pšenica je najjeftinija, sve ostalo skupo.
Mislim da ga ima UGO ali i on je oko 3.000 a ide ga 0,7 l/ha. Dobar je i UNIFY on ima još i protiokonazol ali i to je oko 5 crvenih...

Nazad
Vrh