PasuljSta je ovde predusev ?
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
PasuljSta je ovde predusev ?
Ja godinama radim tzv finansijski redukovanu obradu zemlje.Za seme pšenice je postupak sledeći.Prilikom drugog tretmana odabrem čistu i dobru njivu .Za kraj žetve pojačam vetar otpustm korpu pritvorim sita donesem kući u bunkeru,istresem u džambo vreće.Većinom bude čistija nego meni dostupni selektori.Kada dođe setva u špric napravim koktel i u mešalicu za beton sipam pšenicu i prskam dok nedobije odgovarajuću boju.Sorta je samo jedna(euklid od kad se pojavio)Prošle god. sejao sam rođaku pored mene euklid ‚original ,i hteo sam da obnovim seme ali u žetvi je bio lošiji (rađeno sve isto jedio kod mene tanjirano sojište a kod njega orano kuk. 500kg po kj manje)pa sam ostavio svoje,mislim 8. godina.Jel probao neko da seje bez selektiranja samo zapraseno i selektovano i isto zapraseno, ima li neke razlike u prinosu?
150 kg po kjKoliko ide semena po jutru lg avenua?
Lg Avenue semenska ja idem 2-2.2kg po aru ili ti 200-220kg po hektaruKoliko ide semena po jutru lg avenua?
Kad vi to bacate jel pre oranja pa zaorete ili kad se jednom predje (tanjuracom i sl.) oranje, kod nas rade ovo drugo200 kg po ha 16:16:16. Predusev kukuruz