Pšenica 2021-2022

Teško da će biti kiše u skorije vreme, za sledeću nedelju najavljeno preko 20 stepeni

Sredinom februara pšenica dobila ureju, sad bih da prihranim KANom. Vlage ima i pšenica izgleda dobro. Otac kaže da čekamo april. Kada treba dati KAN?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Apilco
e4a67e088b016bbe51f1860f8e552133.jpg
6338c6ec43c1447ef3d6939787257bf0.jpg
04556a9fe090fc3da04f5c7e1627b638.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Kod nas je u fazi početka sušenja,bolje izbokorene su se ušpicile,kasnije setve i verovatno pliće su žali Bože u fazi sušenja,sive ne vide se na njivi..... KATASTROFA U NAJAVI

Samo joj kiše i sunca fali.sunca će biti ali kiše nema ni u najavi. Mađarska proglasava opasnost od suše. Rat u Ukrajini nam je donio komplet avio saobraćaja tako da kišu zaboravite

Kad cete prskati od trave sa cim?Metmark i Lodin kod mene jer nemam uskolisne pa ne moram za njih.Da li tko od bolesti prska sada kad i herbicidima?

Ja ne znam kako je kod vas ali kod mene se od ovog sunca i toplijeg vremena pšenica popravlja i svakim danom je sve bolja. A bila je i žuta i crvena i braon, ma haos je bilo videti. A obzirom da je ovako suvo vreme sigurno još ne treba žuriti sa prvim tretmanom. Ni trava još nije krenula a i pšenice su male. Ali ako se obistini ovo što najavljuju za kraj marta i početak aprila neku kišu posle toga, obzirom da će i temp da rastu, krenuće i trava a možda neke od bolesti. Dakle po meni tek negde od polovine aprila. Inače sam pregledao tabelu ( a imam za svaku godinu) gde sam upisivao šta sam i kad prošle godine radio i uvideo da sve je pomereno za nekih 15 dana.

Nazad
Vrh