milovan vrsac
Član
Pa sa obzirom da padavina nema na vidiku,bolje nemoj ureu. Ja bi bacio kan iz 2 puta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Amosulfan....Ja narucio An jos davno ali izgleda da cu izvisiti, sta predlazete kao prvu i drugu prihranu? Imam u ponudi Amosulfan i Kan, tacnije to je u opticaju jedino, za ureu mi je kasno?
Kod nas 102 danas Kan, amosulfan 95, ureja 127... kad planiras prvu prihranu?Kod nas kan prosle nedelje bio 87 din danas 110.Planirao sam an ali corak,kan u 2x po 120 kg 8 to mu je to
Odradjena l prihrana sad u subotu,posle toga oko 6l padavina bilo.Sad javljaju lepo vreme I ko zna kad ce kisa.Prosle god 11.3 prva prihrana bila ali je bilo zito u puno boljem stanjuKod nas 102 danas Kan, amosulfan 95, ureja 127... kad planiras prvu prihranu?
Isti recept koristimo...Nema psenice bez amosulfana100 kg uree,regulator rasta,100 kg amosulfan,herbicid sa fungicidom i insekticidom,posle jos dva puta fungicid i insekticid,i na kraju vrsidba.Tako radim vec 5,6 god.a prinos preko proseka
![]()
Fungicid nekad netreba u 1 tretman kod mene ali u zastavicaru i u cvetu obaveznoIsti recept koristimo...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ne umem da postavim link... Ukucaj urea agroklub i videces dobar tekst sa preporukama za folijarnu primenu uree. Uglavnom za psenicu ide do 30% (30kg uree na 100l vode)Prošle godine je netko postavio tabelu koja je prikazivala maksimalni udio uree pri folijarnoj prihrani za više kultura, sjećam je se, ne mogu je naći a nisam je spremio.
Da li je točna informacija da u pšenici na količinu vode maksimalno može ići 30 % uree ? Da li je to maksimalna količina uree u jednom tretmanu ili kroz čitavu vegetaciju ?
Nisam bacio gnojivo do sada, a ako ne bude kiše mislio sam folijarno prehraniti
Verovatno i par dobrih kiša.Džabe sve ovo što si nabrojao bez vode .Nema psenice bez amosulfana100 kg uree,regulator rasta,100 kg amosulfan,herbicid sa fungicidom i insekticidom,posle jos dva puta fungicid i insekticid,i na kraju vrsidba.Tako radim vec 5,6 god.a prinos preko proseka
![]()
Ja sam išao 35 kg po Ha na 200 lit vode i ako radiš po danu hoće da oprlji vrhove pšenice i kristališe se urea na listu dune vetar i to lepo padne sa lista.Samo ako možeš predveče ili po oblačnom vremenu.Prošle godine je netko postavio tabelu koja je prikazivala maksimalni udio uree pri folijarnoj prihrani za više kultura, sjećam je se, ne mogu je naći a nisam je spremio.
Da li je točna informacija da u pšenici na količinu vode maksimalno može ići 30 % uree ? Da li je to maksimalna količina uree u jednom tretmanu ili kroz čitavu vegetaciju ?
Nisam bacio gnojivo do sada, a ako ne bude kiše mislio sam folijarno prehraniti