Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Prošetao pre nekoliko dana do njiva, skoro sve je niklo, nema praznina, čak i ono što je na površini ukorenilo se. Verujem da je preživela zahvaljujući tome što nije bilo nekih velikih minusa. Ovaj sneg je dobrodošao da je zaštiti od mraza koji se najavljuje za naredni period.Na dve parcele mi je dosta semena ostalo na površini, bar trećina. Kad sam pokrivao drljacom, bila je već mrkla noć, a seme se slabo vidi pod reflektorima. Ono što je niklo je retko, a ostalo samo leži po površini, poneko pustilo koren, ali van zemlje.
Послато са HTC 10 помоћу Тапатока
Tim bolje, možda sam ja pobrkao, koliko me sećanje služi koncentracija je bila 0,2-0,25%. Možda sam zapamtio koliko ostaje posle očekivanih gubitaka, ne mogu da se setim...Govedja osoka je u pitanju i po onome sto sam citao je 3-5kg azota po kubiku
Bacam 20 kubika osoke po hektaru i za kukuruz i za psenicu polivam kad ima i dok mogu da ulazim u njivu ,sva zemlja jednom godisnje dobije osoku a svake cetvrte stajnjak ,bacam i vestak npk i map kad je jeftin a ureu obavezno od 250 do 350 kg po hektaru sve zavisi dal sam bacao ranije npkPlaniram da izvezem govedju oseku na psenicu.
Pitanje kada i koliko?
Dali moze u potpunosti da zameni prvu prihranu?
Napričao ti priču ko u crtanom filmu. A parcele male i usitnjene ili nepravilnog oblika. Da svako može da grupiše komplet vlasništvo u jednu parcelu pa još i da razmišlja o tome....ali tada bi bilo krvi do kolena, jer neko bi dobio bolju, a neko lošiju zemlju. A nije svako kupovao sve redom. Neko je birao šta hoće da kupi u kom potezu i koji kvalitet....Koliko se vi navozate i goriva potrosite da iznesete stotine hiljada litara osoke....plus mozda ono najgore,gazenje njive....Po pravilu bi to trebalo na kraj parcele rezervoar ,pumpa, a tifonskim crevom do traktora se upumpava osoka ,traktor vuce kroz njivu to napred nazad i rastura osoku ,bilo to nekom masinom gde samo poliva po povrsini ili ubrizgava u zemlju,nebitno.Ja kad bih imao toliko osoke gledao bih tako da radim,manje se i goriva potrosi i mnogo manje izgazi njiva.
Ne savadjas se sa njim niti mu to spominjes, sacekas da prodje godina dve, pa kada se uvece vracas sa prskanja stavis litru totala i oprskas mu uvratine (sto veca prsikalica to bolje vise ces da mu dovatis i tako na sto vise njiva)....pa nek se zapita ko mu je uradio to i zasto....Da vas utešim kod nas je jedan razorao komplet leniju, a traktor i plug je komplet okrećao kod nas u tek iznikloj pšenici ulazio po 6-7 metara u njivu i to odmah posle kiša. Napravio beton, a od pšenice tu nema ništa...