Pšenica 2021-2022

Lepo je išlo danas, završena setva.Posejana samo jedna sorta, Apilco.Parcele dobile Map i NPK, idemo dalje.

Ја данас припремао за жито лепо ишло влаге на претек, а ако стигнем сутра и да посејем. Остало ми неких 6-7кј

Bese aplico ima one flekice lici na bolest neku, a ustvari hoce da izbaci kada je pod stresom?

Kod mene je imao te "flekice" ali ne mislim da je bio pod stresom bili su dobri uslovi, ili je bio nesto bolesljiv ili je ono sto promoteri zovu "sortna osobina"..

Kad je velika razlika izmedju nocnih i dnevnih temperatura,tj.kad su noci blizu nule a danju ide preko 15C,onda hoce da ispolji stres kroz te zute flekice,to se desava kod vecine Lg sorti.

Tako i Avenue kad sam ga prve godine sejao ja odem u obilazak on ima te flekice..auu sta je ovo medjutim nista,od stresa se pojave ali nista bitno..tako isto i Apilco

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

U tim izveštajima PSS ima dosta različitosti. Gledao sam takav za PSS Sremska Mitrovica. Tamo je Apilco na 15. mestu a prva Anapurna. Pre Apilca su čak 4 NS pšenice. Svaka PSS daje drugačiju sliku i redosled na tabeli. Samo nebo zna.

Danas konačno završena setva. solehio+falado moja dorada neznam tacno potrošnju pošto nisam dzakovao već je bila rinfuza u prikolici.Masina bila nameštena na 230 kg/Ha

Svaka vam cast vi zavrsili ja jos spremam za setvu

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja sam uveliko u spremanju zemljista. Gde je kukuruzovina dva prohoda tanjiracom a sojiste jedan prohod tanjiracom i jedan setvospremacem. Setva petak-subota. Ide trecina parcele avenue semenski a ostale dve trecine apilko i anapurna moja dorada. Predsetveno 200kg 3*16.

Ove godine na 5 ha ide anapurna sa tavana. Na 1 ha mislio sam ns simonidu. Da li je puno 300kg/ha simonide? Ako uzmemo u obzir da je zemlja 5 i 6 klase jako kisela.

Juce zavrsio setvu. Predusev skoro sve suncokret osim dve njive gde je bila soja.Razbacano skoro svud 250kg/ha 3x16 osim na njive koje su bas nadjubrene stajnjakom u zadnje dve godine.
Sorte Apilco i Pibrac moje seme i isto to semensko plus Basilio i Solindo po par hektara za probu. Isao sam od 220 do 240kg/ha. Na jednoj njivi otislo preko 300kg/ha, greskom nismo stegli lepo rucice za podesavanje pa se pomerilo dok smo primetili posejano vec skoro 1ha od 1,2ha. Videcemo sta ce tu da bude.

Nazad
Vrh