Tonchi
Član
Nema toga koji ne prosipa, ko kaže drugačije laže...Kažu da Clasovi ne prosipaju?
Posle dugo čekane kišice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema toga koji ne prosipa, ko kaže drugačije laže...Kažu da Clasovi ne prosipaju?
Posle dugo čekane kišice.
Neko komentariše tuđe pistove, neko slika tuđe njive a ima i onih gde se spominju tuđe žene...Šta imaš od toga što slikaš tuđe njive?Hraniš sujetu na taj način?
Cek je l' to vazi i za ozime kulture ? Ja sam razumeo da je samo za kukuruz/suncokret..Znači Caco da rezimiramo:
1. Što kasnija setva
2. Bez djubriva
3. Isključovo skidanje ZMAJ kombajnom
I to obavezno zmaj 780!Znači Caco da rezimiramo:
1. Što kasnija setva
2. Bez djubriva
3. Isključovo skidanje ZMAJ kombajnom
Problem je ove godine sto na svakom klasu je bilo barem 3,4 štura nenalivena zrna i to komBjn izbaci i oni kasnije niknu i izgleda kao da je kombajn rasuo puno....al to je prije do njive, i same psenice ove susne godine,nego do kombajnera......jer kod svih je tako,pa nemoguce da vise nitko nezna podesiti kombajn......moj je stariji kombajn bez ikakvih senzora i sve se rucno stima, kao i na z142....i bas si dam truda oko podesavanja da bude u milimetar i gledam rasip.....samo to šturo zrno, sto ga vjetar izbaciNema toga koji ne prosipa, ko kaže drugačije laže...
Stariji covek, sad vec pokojni, bivsi kombjaner mi je pricao da kad su stigli Dj.dj kombajni ‘84 i ‘86 (zeleni i crveni) u to vreme je bila norma kao “dozvoljan” rastur 2%.Jedanom liku su pre nekoliko godina rekli da mu je strnjika nikla kao da je posejano. Kaže on njima, meni je rodilo 5,5 tona po jutru, da je prosuto kao da je posejano to je onda 100-tinak kila po jutru. A to znači da je rastur oko 2% što uopšte nije puno...
Послато са SM-A515F помоћу Тапатока