Pšenica 2020-2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene svi poznanici seju Avenue i svima ove godine lagano baca 7-8 t/ha. Meni prošle godine bio prosek 7.7 t/ha. Sva bila Avenue. Za ovu godinu još nisam završio.

Stari dobri apač.. Sećam se kad se on pojavio pa to su prinosi skočili bar za 30 posto..
Jos uvek najbolji prinos mi je Apach sa 4700 kg/kj.
Ove godine Sofru je isto bio odlican sa 4500 kg/kj.
Ni onda a ni sada nisam uradio zastitu u cvetanju osim onu prvu kad sam prskao protiv korova i to naj jeftinije moguce varijante, Metmark + Prizma.

Gotova žetva. Predali 41.000 kg i ostavili za seme oko dve tone. Površina po papirima 5 ha, ali odorano od lenije još dva tri metra. Vlaga 13.7, 13,9 kod rapsodije hl 84. Druga sorta vlažnija i hl 82.7. Zadovoljni smo rezultatom. Djubrenje po preporuci. Dve zaštite. Prva jako jeftina, druga da kažemo dobra. Nismo koristili insekticid ni u jednom tretmanu.

Prihranili večeras pšenicu. 15o kg/ha ANa.
Zadovoljan sam stanjem. Kada pomisliš da zameniš sortu, ova druga ti izgleda slabije. Tako da ne znam šta ćemo ostaviti za seme.
WPBB3cM.jpg

uNsKbjM.jpg

KvONZtr.jpg

R3yvUUf.jpg

A5U6OYb.jpg
Samo da podsetim na prihranu proletos. Stvarno sam jako zadovoljan sa rezultatom spram uloženog.

O kakvoj susi se pise?Prinosi skoro svima koji pisu u temama o ratarskim usevima vise nego odlicni.Kod mene prinos psenice manji od proslogodisnjeg za ravno tonu po ha.

Danas urađena test parcela koja nije prskana uopšte, kada sam otiša na prvo prskanje tamo je pala kiša i bilo blato, korova nije bilo kako tada tako ni sad u žetvi pa sam odlučio da je testiram. Sorta je Aneri u oranom kukuruzu odlična zemlja. Prinos je tačno 1200 kg manji nego preostale tri parcele sa istim predusevom, istom agrotehnikom bukvalno sve identično,osim zaštite. Čak ni na oko nije izgledala da je je toliko slabija.

Poslednja izmena:
Šta je tebi sa tastaturom? Mislim na talianu

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Meni sada svinje prave stetu a psenica jos jaka, dal postoji joa nesto da ne jebe ove godine!? Glavu nemogu da dignem od problema od pocetka godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh