Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bojis se da ne polegne tu?:osmeh:
Prosle godine sam isto tako bacio par cisterni na pola njive i tacno se do kraja videla razlika gde je sipana osoka a gde ne.

Meni se samo na jednoj njivi to crvenilo pojavilo i to u dolji, dolja je nekih 0,5kj velicine e sad predusev je bio kukuruz i radjeno je sa laudisom i nicim vise prskanje pa me sad zabrinjava ovo sto sam procitao cim se otopi sav sneg oticu da vidim kako sada izgleda posle snega?

Mislim da ce veci deo tog crvenila biti uzrokovan toplo-hladno i nedostatak azota, a manji deo zbog hemije. Ova kisa-sneg sad je dobrodosla da se azot lepo rasporedi, a herbicidi razloze. Ja ocekujem da se velika vecina psenica lepo regenerise i krene cim pocne lepo vreme.

Kod mene takodje ima crvenila i to u trake moze se kazati preko cele duzi. Predusev je suncokret i radjeno prskanje na crno kombinacijom kvazar, basar. Kod nas je prosle godine bilo jako malo kise i moguce da je herbicid ostao u povrsinskom sloju. Takodje se nadam da ce ove kise odneti hemiju u dublje slojeve i da ce se psenica oporaviti.

Mislim da ce veci deo tog crvenila biti uzrokovan toplo-hladno i nedostatak azota, a manji deo zbog hemije. Ova kisa-sneg sad je dobrodosla da se azot lepo rasporedi, a herbicidi razloze. Ja ocekujem da se velika vecina psenica lepo regenerise i krene cim pocne lepo vreme.
Tako je
Imam i ja tog crvenila na suncokretištu,i to na parcelama koje su prskane SAMO tribenuron-metilom,koji može da se koristi i u pšenici...tako da verujem da nije crvenilo baš od toga

Ma to nije nista, to lisce uopste nije bitno za ostatali period. I onako ce samo od sebe propasti kako napreduju kolenca.

Danas poslepodne se otopio sneg, ostalo nesto malo sto je zaklonjeno i slicno. Vec za 2-3 dana ce krenuti i zutilo itd ce proci.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh