Sreca tvoja, sto nisi kupio ureu, bacio bi
Sad nista djubriva ne bacam i ocekujem 5t po ha.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Sreca tvoja, sto nisi kupio ureu, bacio bi
Ima. Ali mi stoji i KAN-GENESIS pored. Pa ako se predomislim ostavljam Ureu za predsetveno kukuruza a prvu priliku da iskoristim da bacim 300kg/ha Kan za 1 prvu prihranu. Posle 17-18 dana jos 200kg/ha.Ima li nekog ko nije jos uvek bacio ureu a planira da je baci?
Predsetveno dobila 350kg/ha 3*16 Ruska.Ako su parcele u kondociji i ako je psenica dobila odredjenu kolicinu azota u jesen,ne vidim razlog zasto ne iskoristiti sad ovo vreme da prihranu ureom....
Bas zbg tog vremena.Jer citam razlicite komentare u vezi prihrane ureom.Ne valja zbog snega,zbog sledeceg otopljavanja postojeceg snega,kisa koje najavljuju sledece nedelje itd.Pa za to razmisljam ali i trazim savet od vas iskusnijih.
Kojom kolicinom KAN si isao?Nije ti jos kasno za ureu, mozes i sad da prihranis dok ima jos snijega da ne gazis po blatu , a mozes i kad se vrijeme popravi , ako nisi bacio u jesen 3x15 onda je od vece koristi da dodas i malo KAN-a jer ce njega poceti prije koristiti od urea, prevelika kolicina dusika bacena jako rano u proljece ima za posledicu da ce ti poleci psenica , zato se dusik baca na vise puta. Skini sa neta uputstva za gnojenje pa procitaj.
http://www.savjetodavna.hr/adminmax/publikacije/AgrotehnikaPsenice1532017.pdf
Ja sam prosle godine prihranjivao samo KAN-om i imao sam 5t/kj prinos , ureu nije ni vidjela jer sam kasno poceo tek druga polovina marta , ali prije sam radio sa ureom i kan-om.
Mi planiramo da iskoristimo ovaj minus večeras i da završimo sa prvom prehranom...Ima li nekog ko nije jos uvek bacio ureu a planira da je baci?
Mi upravo stigli kući i uhvatili zadnji voz... To je to što se tiče prve prehrane.
Mišljenja sam da naredne 2 nedelje se neće sigurno moći ući u njive...
Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока
Hahaha, mislio sam na ureu...Zadnji vooozzz??? Znači mi koji nismo bacili dosad ništa možemo da se slikamo...
Ako je komšija uzorao onda se vidi, a ako je i kod komšije žito onda ne baš tako... Ali srećom navigacija pamti granice parcele pa teramo di ona kaže... Ali opet uz koliko toliku vizuelnu konformaciju...Jel moze sad nocu da se baca, msm jel se vidi gde je sklad od snega?