tesla
Član
Nama je takođe na prezentaciji rečeno, da je žutilo posledica ranije setve i previše bujne pšenice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ajmo ozbiljno, pšenica još nije ureom prihranita, generelno nam je zemlja solidna sa rezervom dušika. bacao bih oko 25. 26. ureu jer tada javlja jaki minus, kada bacati kan po vama? ODMAH pola od predvidjene količine (inače bacamo svih 100 kila po jutru odmah ali ovo nam se nije još desilo da tako kasno ureu bacamo) ili čekati ipak tamo 6. 7. 8. datum pa onda baciti kan?
Da vratimo malo ozbiljniji ton temi. Naša ulaganja u 10 kj pšenice ove godine do sada su oko 200.000 dinara. Uradjena je i prihrana. Ne računam cenu zakupa.
Drugu kasnije,pogotovo sto je KAN,ne vidim onda svrhu dva puta prihrana ako rasturas u tako kratkom roku.
Ja drugu idem kada krene intezivno u vlatanje,kraj Marta pocetak Aprila,sa tipovanjem pred neku kisu,SAN oko 200kg/h.
U principu sve su usluge plaćene, osim djubrenja. Tako da su oni uračunali amortizaciju u cenu svoje usluge. Djubrenje sam računao 1000 dinara po ha. S obzirom da to odradimo ja i ćale za dva do tri sata, sa sve pripremom i prevozom, mislim da 5.700 dinara za naš rad i gorivo nije puno.Jesi li u ulaganja ubrojio sve osim cijene zakupa (amortizaciju i troškove održavanja strojeva, svoj rad i pomoć ukućana, potrošeno gorivo itd) ili samo ono što si morao platiti živim novcem? Ako si uračunao sve, uz troškove do prodaje uroda, možda se prinosom >6t/ha i pokriješ, a ako nisi uračunao prije navedeno, onda je po meni poslovanje ???. Možda sam u krivu, a možda i nisam?