Aj nekoo moje dosta skromno misljanje.... ako fungicid drzi 15dana,dva fugicida drze mesec dana,a mi imamo napade bolesti dosta duze,drugo,radimo.preventivno zastitu,mozda je i tu greska jer psenica ne stvori imuni sistem dovoljno jak da posle neki jeci napad bolesti moze da izdrzi,treca,ni kise koje padaju nisu da tako kazem ciste,ima tu svasta,cetvrto,rade kod nas sa dosta jeftinim i ne proverenim preparatima,a i sa malom kolicinom vode,a i dosta se sejei tavanusa.... Radio sam prvu zastitu falkonom i psenicu i jecam,jecam je posle onih kisa oboleo debelo,odradio drugu zastitu bauntijem u odmakloj fazi bolesti i dosta je opravio,da kazem jos uvek je zelen,psenica je radjena u cvetu eskortom 0,5l ha i za sada solehio,modern i faustus nemaji znakova oboljenja... kod nas u attaru sj obolele najvise psenice koje su kasno sejane i koje su lose nikle i izbokorile se,da kazem retke,jake i lepo posoljene psenice se drze dosta bolje... e sad moguce je i da fungicidi na neki nacin slabe imhni sistem biljke kako bi se bolesti vracale,a mi radili veci broj zastita,a mozda se samo vidnije ispoljava oboljenje od o ih ne tretiranih... Neko je prosle godine isgo komentarisao cak je i bilo slika gde je preskoceno prskanje da je psenica bila dosta zele ina i lepsa na oko,ali ne isto tako reko da je kasnije u vrsi klas bio poluprazan i zrno lose....