Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slobodno, mozes i tog istog dana da sejes, samo ne bi bio efekta prskanja doduse, je r total nije zemljisni herbicid.

Poslednja izmena:
Pa zbog toga cu sacekati 10-15 dana i jedno plitko oranje i setva. Jel dosta 10 dana da total unisti travu ili da cekam 15?

Mislim da sam negde procitao davano da je kao 21 dan optimalan, e sad ovde su ljudi pisali a i ja sam u praksi cekao i dve nedelje ili ti 15tak dana i stigao je da se osusi, barem sirak...eto, nadam se da ce se javiti neko strucniji da da priblizniji savet :)

Koliko semena po hektaru idete kada sejete prvu reprodukciju,sa predpostavkom da masa 1000 zrna iznosi 40gr....?

Da li je syngentino seme psenice jedino tretirano insekticidom (bar tako Kaze promoter) ?
Danas preuzeo KWS Solehio tretirano Lamardor i Actellic
...........................
Danas poceo setvu kao i prosle godine, posejan semenski NIKOL cca 220-230 kg/Ha
Planirao sam da na Mindjusarev rodjendan bude sve gotovo al me muce koje kakvi kvarovi
Srecan rodjendan kolega...:ppozdrav:

Poslednja izmena:
Danas krenuo u pripremu.Prašina nenormalna,vlage skoro i da nema ali se zato tanjira kao nikada,meko i rastresito a nakon prolaska iza tanjirače ostaje pepeo.Setva će čini mi se da pričeka neku ozbiljniju kišu jer smo dobili ispod 20 litara.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh