Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ću da idem sa 240 kg po hektaru. Prošle godine sam Solehio posejao sa normom od 200 kg, i ostao je poredak u odnosu na Basmati koji sam posejao 240 kg/ha. Njiva uz njivu, isti dan sejao, isti predusev i ista agrotehnika.

Posejano 26.09.2017. od 15.30 h do 17.00 h 5 kj. pšenice sorte Ignacijo Made by KishRobert 120 i kusur kg/kj.,izbaždario mašinu da je bukvalno ostalo dve šake semena...Tako kasno još nikad nisam krenuo da sejem...:haha:

P.S. I pre par sati uradio i kembridž valjkom tu njivu...:ppozdrav:

Jedno pitanje, gde mogu da vidim čistoću u klijavost semena? Na dzaku od kws solihija ima samo deklaracija kao na slici i to je to, a na samom džaku sami neki uopsteni saveti...
39de1d728fb4e25b1092596d8ab27632.jpg

Послато са E5603 уз помоћ Тапатока

Da se ja pitam uveo bi da se na deklaraciji jos doda klijavost,energija klijanja i za kukuruz Fao grupa.Ono sto je najvaznije na maloj deklaraciji nema.

Jel ima primetne razlike izmedju semena tretiranog Yuntom I Lamardorom ?? Razlika u ceni je 8 din bar kod mene. Pa ne znam jel vredi dati toliko vise para
.

Jel ima primetne razlike izmedju semena tretiranog Yuntom I Lamardorom ?? Razlika u ceni je 8 din bar kod mene. Pa ne znam jel vredi dati toliko vise para
.

Pratim taj parametar tri godine i primetio sam da je razlika pretežno od 3-6 metara/ha u korist YQ.Seme je glatko,sija se i mora se voditi računa kod sejanja jer brže klizi i curi u sejaču.

To jeste ali kad ideš od svoje kuće sa svojim sejačem.A kad ide uslužno da radi ceo dan i sa njive na njivu,majstor malo pogleda u seme, mrdne ručicu gore ili dole za santim,dva i vozi.Tako je kad se radi uslužno na 5 njiva kod 5 gazda sa 5 različitih sorti,

:osmeh:To više u životu nebi radio tako otprilike...Čekao sam ja pre par godina gazde sa semenom da donesu još iz sela autom usred njive ili na leniji po satima sa 90% posejanom površinom a semena doneli knap+ždrebna jutra...:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh