Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ce nas vreme zeznuti da zakasnimo za primenu Cikosela? Psenica napreduje bas lepo pa je sad pitanje koju hemiju uzeti?

Meni je prosle god Palas lepo odradio uskolisne, ali je propustio poponac koga pre nikad nisam imao. Trebalo je da dodam metmark/tezis, bar je on jeftin...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja sam spremio najeftiniju kombinaciju i za psenicu i jecam icicu isto i to po hektaru meteora 10g, Lodin 0,4 litra, tenor fungicid 0,5 litara i insekticid dimetogal 0,2 litra stim sto u psenicu ce ici oko 5kg folijarno ureje a u jecmu umesto toga ide regulator rasta cerone.

Lodin mozes i sa 0.3l bez problema. Ja sam greskom isao sa 0.2 umesto 0.4 i nije bilo razlike.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ja sam zadnjih godina mesao sekator i furore. Ostavljao sam jedan deo njive i prskao samo sekatorom i taj deo njive je bio pun divljeg ovsa. Kod nas ga nema u prodaji od ove godine ima Husar, ali je on dosta skuplji tako da nzm cime cu ove godine da prskam.

Do kog uzrasta moze da se mesa Furore sa Sekatorom ?? Palas valjda do 2 kolenceta, a za Husar pise do pojave zastavicara valjda je isto i sa furoreom

Malo danas prskao pšenice

IMG_20180328_141443.jpg

IMG_20180328_141843.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh