Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pošto je opus team kod vas? kod nas nije sad neka velika razlika u cijeni a odradi bolje od falcona po testovima.

Mozete da terate sprdnju sa ljudima koji se trude da izvuku maksimum iz potencijala zemljista. Ali sada se proizvodi 10ak tona po hektaru a pre 20ak godina 5 t. A to su bili rekorderi u mom kraju. Po meni 2 tretmana su obavezna a treci po potrebi a to je ako je Maj mesec jako kisovit. Tada je opravdanao jer bolesti su tada najprisutnije. Ova godina ce biti jako teska sto se tice zastite jer ce se teko moci sve na vreme uraditi.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Zato je tada vredela mnogo vise nego sada. Otprilike kao kada bi sada bila 25 dinara. To je realnost.
Ali u danasnje vreme nista nije realno, pa ni cena psenice.

Poslednja izmena:
Priaxor je više za zaštitu lišća

hmm znači za t1? tako mi je i promotor rekao da će ga ubuduće plasirati kad izađe (u rh) 2021. novi sdhi od basfa a do tad kaže (iako naravno ne može taj konkurirati elatus eri i ascri) može u zastavicu ići. a gle, jel nije priaxor ajmo reći konkurencija zantari ili se varam? s čim si ti išao lane u zastavicu?

- - - - - - - - - -

Uzeo Falkon i Biatlon za pšenicu.Još neki insekticid i spremno za 11.April.

haha otkud si taj datum potrefio? jedno pitanje, mi baš nikada nismo stavljali insekticid u 1. prskanju, kakvih insekata imate da ga stavljate? i koji idete u pravilu i u kojoj količini?

Mislim da još za par dana se neće lepo prosušiti a oni najavljuju svaki drugi dan neku malu kišicu.Onda dolaz jedan i drugi Uskrs,Veliki petalk, lazareva subota,mali ponedeljak...nezgodni četvrtak,utorak za komšinicu,pa ti sad nađi vreme i za tretman pšenice!

Par godina koristim u oba tretmana insekticid.Razlog je što nije skup i za prvi tretman uzmem bilo koji.Neki kažu da još buba nema ali ja iz predostrožnosti i kad god sam ga koristio u prvom,da ih malo zaplašim i kažem da ne prilaze ovoj njivi jer je gazda opasan i uvek na oprezu,u drugom tretmanu ih nije nikad bilo ali ja i u drugi ubacim fastak ili decis,fobos i mirna Mačva.:osmeh:

Tako je ima "mama" leme koja pocinje polaganje jaja. Kada se vec ulazi u njivu bolje je odmah u tom polaganju spreciti.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Mlinari podplaćuju inspekciju , mi prskamo radi većeg prinosa, zarada nam ista a brašno zatrovano, tu nema dilema...svako ko ima osetljiviji stomak i deca odmah reaguju na testo , kolače ili hleb.......strašno šta smo sve spremni da uradimo na nogovor drugih !

Treba taj lebac jesti vise hemije nego vode u prskalici
Marko eno u temi Spelta nas clan LebacLukac objavio da ce imati za prodaju seme Spelte ona se neprska ,za pocetak probamo za nas a kad se svest o tome rasiri i budemo imali ekonomski opravdane razloge onda cemo sejati 100 posto povrsina{koliko ja vidim sve vise njih se interesuje za ovo ali jos uvek nemozes na veliko da je prodajes}

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh