Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To znaci da sa litrom uradis ok 11kj.
7900.00din/11=720 dinara po kj. Jedno od kvalitetnijih sredstava na trzistu
Nek iznese neko racunicu od tih jeftinijih sredstava,a da ubija sve korove kao i Sekator OD.

tribenuron-metil + fluroksipir

uradice bolji posao nego sekator to mozemo u pare da se kladimo :D

a cena tribenuron metila treba 15grama flurokspira 400ml po ha( x 0.57 toliko ide po jutru)
nek je flurokspir 600 din i 15grama 220 din izadje 820 din po ha tj 467 din po jutru a ima kombinacija sekator plus jos nesto izadje nesto skuplje opet jeftinije i bolje nego cist sekator :D u tome je poenta

467 vs 720 din po jutru razlika

i ne kazem ja da sekator ne valja, koristim ga i ja, ali nekada ima boljih sredstava, i ne mozes prskati non stop zadnjih 20 godine jednim te istim.
kao tebukonazol aktivna materija u falconu koristi se od pamtiveka od bolesti, zato me i zanima od strobina da li ce neko koristiti nesto u prvom prskanju ili slicno.

- - - - - - - - - -

evo jel ima neko psenicu blizu mene, njiva mora biti jako prljava i idemo sa minimalnim dozama da vidim sta ce uraditi koje sredstvo :D. 1 jutro pokusno ogled, bilo bi dobro da je psenica retka i da trave bas poteraju :D ako ima takvog domacina u blizini neka mi se javi ja cu dati sredstva dzabe i jedno i drugo :D

Nisam do sad koristio nikad ni Falcon ni Sekator. Koristim dugo Acanto u prvom i Amistar u drugom,pa sam mislio malo da promenim. A ni sekator mi nije skup toliko,koliko je nekad bio,pogotovo u paketu.

Za za pšenicu koristim paket Falkon+Sekator -taman za 30 kj bude sekatora može i za malo više, a za drugu turu Prosaro (uzimam kantu 15 l, taman za 30 kj) + insekticidi oba puta, sve na odložno izađe nešto ispod 5000 po kj, i sa ovom kombinacijom sam izuzetno zadovoljan...

Kad placas za gotovinu ostaje ti sigurno bar 30% vise. Meni je Lazic sad odbio 1tonu MAP-a od prosle godine mislim da je bilo skoro 80 000 din. Za gotovinu je 52 000 din. Eto razlike. Najteze se probiti i uspeti da isfinansiras svu svoju proizvodnju, kad dodje zetva platis kombajn i sve ti ostaje...

Svako je u mogućnosti da radi šta hoće, a ja nisam da sve izfinansiram... Ali i u varijanti na odloženo mi nije preterano skupo, a dobije se vrhunska zaštita bez ikakve bojazni ga će se gajenom usevu nešto desiti...

Već godinama koristim Sekator+Falcon+Fastac, a od prošle godine idem sa Palasom na parcelama gde ima divljeg ovsa i prezadovoljan sam sa tim preparatom. Druga zaštita Duet ultra.

Map je bio 52 rsd prošle 2016 godine za keš a 2015 godine 73 rsd za keš dok je na agro rok izlazio i do 83 rsd.

Ja sam 4 godine koristio u drugom prskanju Amistar,ali on je stvarno papren,planiram da uzmem nesto jeftinije ove godine. Sta mislite o Excorti plus?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh