Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slikano prekjuče ...

IMG_20161202_093659.jpg

IMG_20161202_093714.jpg

Međuredni razmak 15cm ... posle 5prskanja bude besprekorno zdrava :ppozdrav:

Minđušar,u tih pet prskanja, jer samo misliš na bolesti ili tu spada i po jedno prsaknje sa herbicidom i insekticidom? Bilo bi puno 5 prskanja sa fungicidom.Jel ovo na slici Sobred?

Kod Race i Minđušara NAJBOLJA žita za sada,mada mi je za zeru kod Race bolje, možda zato što mi je Voganj bliži od NS.

Kod mene je 14cm medjuredno sa nodetkom sejano, a na ovoj je 15cm sejana prvih dana oktobra horsh-ovom sejalicom, mislim da je prevelika i gusta za ovo doba.
ff4a5f6c48034005877f77b6cb844149.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko moze da skodi ovaj period bez kise za psenicu sejanu polovinom oktobra ??
Moju psenicu nisam obilazio vise od 20 dana. Ne znam kakho je stanje. Imam 2-3 parcele sejane pa zadrljane po vlaznijem malo kad sam trovao miseve pre 20 dana izgledale su ko da su posejane ciklonom :osmeh:
Isao do jednog sela danas I psenice pored puta izgledaju dobro bar ove koje su nikle nema nekih znakova ostecenja od mraza.

Kada je najbolje valjati psenicu glatkim valjkom,lose se uradilo i ostalo je dosta busa koje su sad izmrzle.

Možeš i sad ako je suvo tojest ako traktor i valjak nelepe zemlju, hteo sam da ti predložim kad si postavljao slike nekih pšenica da ih povaljaš, sad ti odluči šta ćeš.

Sta mislite kako ce proci ove psenice sejane pre 10 dana koje su u fazi klijanja,napolju je svaku noc sve veci mraz,trenutno je kod mene beton.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh