Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Strane su bolje prolazile prethodne dve godine, jer je period nalivanja zrna tada bio mnogo duži. Ove godine ranije sorte po meni su bolje prošle.Imao sam ja farinelija oko 5kj danas pokoseno nista posebno se nije pokazao oko 2700-2800 kg po kj.... Mada i anapurna, graindor i basmati koje sam imao su tu negde oko 3t po kj.
Na jesen se opet vracam domacim sortama. Ovde koliko cujem su se bolje pokazale po prinosu (zvezdana) a pogotovo po hektolitru koji je kod simonide isao i preko 80 a strane su bile 75-76
Kad je bila setva i koja agrotehnika je primenjena?Danas skidan apac vlaga 12,5 hektolitar 78,po jutru 27 metara,da sam jesenas dao u arendu i uzeo po 350 eura kj bilo bi naj bolje,zito vise nikad tu tu ..
Lako je imati odlicnu psenicu,kad ste dobili skoro 100 litara kise.Završena žetva za ovu godinu. Rezultati odlični, čitajući ove komentare ovde. Predato 38,9 tona na silos, sa katastarskih 9 jutara. S obzirom da smo malo odorali od puta ima više od toga. Ostavili još za seme između 2 i 3 tone kući. Hektolitar 85, primese 2. Za proteine ima dva rezultata prvi 11,7 drugi 12,9 %, ne znam koji je merodavan. Gluten 22,5. Ispod je kvaliteta za bonifikaciju. S obzirom na godinu mi smo zadovoljni. Dogodine povećavamo površine pod pšenicom. Sve zbog plodoreda i diverzifikacije. Ne odričemo se pšenice, jer nam je najbolji predusev za šećernu repu.
Nase sorte su zrele za privatizaciju,komplet sa celokupnim osobljem,kominjarsko preduzece bez odgovornosti u straznjici sns i sps-aImali smo bolju godinu prošle sezone, pa smo imali manji prinos pšenice tada nego ove godine. Tako da nije baš sve u vremenu.
Suvo je bilo do onih provala oblaka. Sigurno je to uticalo da prinos bude dobar. Ono što želim da istaknem jeste da ipak u ovakvim godinama, naše sorte su u prednosti, zbog kraće vegetacije, a i zbog kvaliteta.