Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pitanje je samo sta je preterivanje? Po meni sve ispod 100 kg po kj i iznad 160kg je preterivanje, a izmedju te dve kolicine sve zavisi od kvaliteta semena, kvaliteta pripreme zemlje i vremena setve.Mi iz Severnog Banata ćemo i dalje sejati pšenicu na značajnim površinama iako je ova godina loša što se tiče roda.Uzrok lošeg roda su vremenske neprilike .O prolećnim kulturama smo već mnogo rekli .Kada suncokret gubi bitku sa sušom onda znate koliki je deficit vlage.
O setvenoj normi ne bih mnogo pričao ..Nikada nismo preterivali sa semenom i uglavnom imamo solidne prinose.
- - - - - - - - - -
Jedan metar je 100 kg.
Nadam se da se ovo ne odnosi na mene.ovaj nije cuo sinocni razgovor
Sinoć se vodila priča o tome koliko smo para bacili na seme kada smo sejali 200 + kg po jutru a neki su postizali odlične prinose sa 120-150 kg/kj .Ova setvena norma se odnosila na domaće sorte.Nadam se da se ovo ne odnosi na mene.
Danaske probali da vrsemo. Sofru je u pitanju, obrnuli dva kruga i manuli. 14,5% prvi krug, drugi 16% vlage. Preliminarni rezultati su 4,6 t\kj.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Ali posto smo sejali tavansku robu kg je mene kostao znatno manje.Treba uzeti u obzir i sortu,da ne pričamo o hibridu,kada kalkulišemo setvenu normu.
- - - - - - - - - -
Sinoć se vodila priča o tome koliko smo para bacili na seme kada smo sejali 200 + kg po jutru a neki su postizali odlične prinose sa 120-150 kg/kj .Ova setvena norma se odnosila na domaće sorte.
Mi iz Severnog Banata ćemo i dalje sejati pšenicu na značajnim površinama iako je ova godina loša što se tiče roda.Uzrok lošeg roda su vremenske neprilike .O prolećnim kulturama smo već mnogo rekli .Kada suncokret gubi bitku sa sušom onda znate koliki je deficit vlage.
O setvenoj normi ne bih mnogo pričao ..Nikada nismo preterivali sa semenom i uglavnom imamo solidne prinose.
- - - - - - - - - -
Jedan metar je 100 kg.