Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Današnji obilazak sa agronomom
64596d245f2876ba5af4a138dfe7142b.jpg

I ja bio u obilasku.Pšenica ne može da se prepozna nakon ove kiše.Korovi rastu li rastu i treba da se dejstvuje uskoro.Najverovatnije prekosutra krećemo sa Secatorom,Exortom i Fastacom.

Moja jedna parcela je dobila prije ove kiše na jedno 24 dana 200 kana na ha.Kolko će djelovati i da li ga još ima ili sam bacio bez veze vidiću brzo.Čini mi se da sam bacio bez veze.Prvu je palo toliko da ju je poslalo u potok a ova druga se sunčala i opet ćorak.

Posle prskanja, koliko bi trebalo da prodje pa da se obavi druga prihrana? Iskoristio bih lepo vreme za prskanje, a najavljenu kisu za vikend za drugu prihranu KAN - om. Da li je dovoljno 2-3 dana?

Hvala na odgovorima :ppozdrav:
Pretpostavio sam da ne smeta, ali nisam to nikad radio bas ubrzo jedno za drugim, pa rekoh da pitam iskusnije.Ovo vreme poremetilo poslove...

Neće! Gledao sam u svoj dnevnik danas,lane cvetala prvih dana juna

- - - - - - - - - -

Pardon,prošle godine smo prskali fuzarijum 6.og maja,ove će znatno kasnije cvetati! A početkom juna smo radili 4.tretman na experimentalnim površinama

Neće! Gledao sam u svoj dnevnik danas,lane cvetala prvih dana juna

- - - - - - - - - -

Pardon,prošle godine smo prskali fuzarijum 6.og maja,ove će znatno kasnije cvetati! A početkom juna smo radili 4.tretman na experimentalnim površinama
Kakva je bila razlika u prinosu na tim parcelama?

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Na poslednjoj slici je septorija :ppozdrav:

Sutra krećemo u drugi fungicidni tretman,bojeva glava Zantara i Cello
List je sa biljke koja je na prvoj slici.Takodje sumnjam na septoriju ali kao da je zaraza od ranije.Slike nisu sa moje njive(ima oovakvih simptoma na većini njiva koje smo juče videli ) ali znam da je čovek tretirao sa falkonom oko 10.04.

Odnesi negde par listova,nek stave pod mikroskop,nemoj napamet da prskas. Ja sam prosle godine ima slicnu situaciju,odmah sam usao sa prkalicom, prvo fungicid(inace drugi tretman) i sutra sa Epin Extra. Na kraju spasa nije bilo,ovi iz laboratorije su na kraju zakljucili da je u pitanju viroza,a tu nema pomoci,samo sam bacio 600eura.
Naravno,mislim da kod tebe nije nista strasno,ali bolje proveri,da bi znao kako najefikasnije da delujes.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh