Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče sam sa puta video jednu pšenicu ,koja je pre prskanja bila baš lepo razvijena ,zelena i visoka.Sada je sva naježena ,žućkasta ,stala u porastu.....[/QUOTE
I kod nas isto.To sam primetio i prosle godine a nije bilo ovog hladnog talasa.Imam utisak,a to sam pisao i prosle godine,da su bolje parcele gde nije prskano fungicidima.

Fungicid nikako ne utice na lose stanje zita,nego je dobilo vode pa je krenulo odjednom da raste i automatski posvetlelo,dobice mrku boju cim ga dobro sunce ogreje.

Nisi znao ni za 4-5t/kj:ppozdrav:...

A za to zutilo je to da je bilo bolesno,pa kada je oprskano izbila reakcija,ono sto se golim okom ne vidi...

Ne pricamo o istom zutilu.
Imam samo jedno pitanje :kako pre 10 godina nismo ni znali sta su fungicidi a sejali smo 200kg semena po kj?
Tada je laboratorija radila na svetloj buducnosti za nadolazece am,koje ce globalnim kompanijama doneti lep profit.

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Nisi znao ni za 4-5t/kj:ppozdrav:...

A za to zutilo je to da je bilo bolesno,pa kada je oprskano izbila reakcija,ono sto se golim okom ne vidi...
Koje su to bolesti kojima je predhodni period pogodovao,za klijanje plodonosnih tela gljiva i sirenje,infekciju,na primer?

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Juče sam sa puta video jednu pšenicu ,koja je pre prskanja bila baš lepo razvijena ,zelena i visoka.Sada je sva naježena ,žućkasta ,stala u porastu.....
Kicine parcele u Kikindskom ataru takosje pozutile, stale sa rastom. Psenica na tim parcelama cudno izgleda, otprilike kao kada se oporavlja u tragovima gde je gazena.

Ovdje polegla jedno 20% psenica od naseg problematicnog gazde, previse gnojidbe, farma na stotinak metara i cijevima izgleda dodali malo previse infuzije od kravske pisace. Inace izgleda puno bolje i od one mindjusarove slikane sa puta.

Postojil mogucnost da se podigne psenica polegla od ovog snijega...od moja 4 duluma jedan polego....valjal od nje sjenaza ako se ne ispravi....moze neki predlog

Postojil mogucnost da se podigne psenica polegla od ovog snijega...od moja 4 duluma jedan polego....valjal od nje sjenaza ako se ne ispravi....moze neki predlog
Nemoj se brinuti ispravice se sama samo treba cekati. Tj tamo gde je legla krenuce da.se ispravlja vertikalno,imace nizi rast ali bice sve to ok.

Nada poslednja umire.

Danas malo obisao psenice,duvao neki vetar pa se smrzo i mrzelo me da slikam,stanje nije toliko lose,pred kisu su dobile 200kg ha kan i sad samo cekaju sunce....Da dodam samo da me je sofru potpuno razocarao,dok me je Ilico bas iznenadio,i ako je bio malo redicav i bled prilikom nicanja bas se dobro izbokorio i gura samo tako,...cim se vreme stabilizuje idemo u prvi tretman:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh