Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove psenice sa slika izgledaju lepo. Danas sam bio u obilasku moje, i mislim, da ko bude imao 3t po kj kod mene u ataru, po trenutnom stanju stvari, bice rekoreder. Jos ako cena bude 18 RSD, bice veselja...

Ima svakojakih pšenica po ataru a najmanje onih da staneš i gledaš.Dosta ima obolelih i to vidno iz traktora gledano.

Jbg kako je ko uradio tako mu je,vreme za tretman je ideala pocetak cvetanja,ko nije nek radi da neprecveta i da oprska pre kise.

Kod nas nisam primetio bolesti do sad. Danas sam ''progazio'' moj Ingenio, zastavicar zelen, klasao je, prskan nije, niti ce. Takodje, sjajan nije, sejan je 12.11.2014., dobio je 150 kg 3x16 i 120 kg Urea-e po kj i sta mu Bog da... Speciju za prskanje sam kupio (Acanto i sekator), ali to ostaje za dogodine...

Kod mene u kraju nema puno bolesti ali,zato buba ne manjka.Pase zito samo tako.Ja bih trebao od utorka da krenem sa fastakom.

Danas prolazeci kroz psenicu dosao sam do zakljucka da sam mozda bez razloga bio nezadovoljan ...nije ovo uopste tako lose kako mi se cinilo ( varao me nesto siri razmak izmedju redova , radio NODET umesto IMT)
293txec.jpg

2u739fo.jpg

jqpzlj.jpg

2z9f6op.jpg

qyaiit.jpg

Ko da to nesto menja u ukupnom skoru prinosa imao ili nemao stalne tragove. Navigacija za pravac i ako ides gumom 9.5 sa tragovima ili bez njih isto je.

Jel bude bolji hektolitar kada se prska sa Guaranom?Guarana ne daje krila kao Red Bull pa insekti ne mogu da odlete.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh