Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jučerašnjih slika. Imam i malo zelenijih i malo žućih, najzreliji mi je Ingenio ali ga nisam slikao, svaka parcela priča za sebe:

Solehio:

2iqisud.jpg

Druga parcela solehia:

2cmvu2s.jpg

I jedan Basmati:

v42c29.jpg

Kad smo zagrtali kukuruz psenica je bila zdrava i sad posle ove kise pojavila se lisna rdja,dali ima smisla prskati sad necim?Evo kako izgleda.

2015-06-13%2019.21.42_zpsp0cuta1p.jpg

2015-06-13%2019.40.59_zpslvdgnvnw.jpg

2015-06-13%2019.41.01_zpsx08j33uc.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam ove godine samo jednu zastitu uradio jer nisam uspeo da odradim drugu u cvetu zbog kise,a komsije oko mene su odradili dve cak i tri zastite i njihove su u odnosu na moje zrele i to naprasno sazrele dok moj NS40S jos zelen i izgleda odlicno!

Ingenio, ko ji je po meni malo redji nego sto treba, ali jos uvek odlicno zdrav bez i jednog traga bolesti i jos uvek odlicno odoleva vrucini. Predsetveno je dobio 200 kg/kj 5:24:16 + 50 kg/kj Uree i dve prehrane u vidu 100 kg/kj uree i 100 kg/kj ana. 2x je i zasticen od bolesti, prvi put sa falkonom, a drugi sa amistarom. Druga zastita je uradnjena tik pre onih 100 litara. Moram biti iskren i reci da je ovaj deo atara dobio kisu kad ni jedan drugi nije i cak i ovog momenta je tamo poprilicno vlazna zemlja.
fwha3l.jpg
[/IMG]
72vvw5.jpg
[/IMG]

CInjenica da poznajem sortu. Jel nesto pogresno ? komentarisao je da je retka... ni slucajno nije retka,odlicna je , u tom kontekstu.

Kod nas su psenice vec skroz zute. Ja sam isao 2 prskanja, prvi put bumper p, drugi put prosaro. Ali su kod mene zute. Mada ni kisa nije bilo, pa je verovatno i susa uradila svoje.
A vidim kod vas jos ima zelenih.

CInjenica da poznajem sortu. Jel nesto pogresno ? komentarisao je da je retka... ni slucajno nije retka,odlicna je , u tom kontekstu.

I sam je rekao da je redja a i vidi se promaja izmedju klasja na slikama poprilicno,meni slika licno neobecava al vreme ce pokazati(vaga),pitao sam zato sto generalno psenice nisu u nekoj kondiciji,ne samo njegova.....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh