Tombica
Član
Ovrseno danas 2.5 jutra,sorta apac ,prinos 8140kg.Vlaga 13.6%,primese 2.5%,hektolitar 76,2.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A zasto MAP ne sme da se koristi na kiselom zemljistu ? Prosvetlite nas ?
zanima me kako hektolitar moze da se smanji posle kise?stvarno ovo prvi put cujemRaso hl nije mogao da spadne toliko posle jedne kise to ti govorim iz iskustva od 20 i kusur godina rada na tim spravama.Pozdrav
Nema nikakve veze. Postoje mutacije i modifikacije. Nasledna promena se desava u mutacijama , NE nasledna promena je modifikacija. Kada si radio sa regulatorom nisi menjao gen.Sinoc uradjen prvi otkos kod mene, parcela od 1,5jutara prinos 4625 jusa po jutru, vlaga 13 hl 82 sorta ns rapsodija tri tretmana bolesti ( presing, sphera i u cvetu amistar extra ) seme moja reprodukcija, ujesen gruber kongskilde u nepaljeno, setva sa nodetkom disc ulagac, od djubriva dobila samo 100kg sana i 100 kg amosulfana.
Moram da ponovim pitanje, ako ima neko voljan da odgovori:
Interesuje me dali je neko mozda ostavljao za seme psenicu koja je tretirana regulatorom rasta, i dali uopste to ima neke veze za setvu dogodine?
Mislim da na kraju procesa rastvaranja MAP-a u zemljistu ostaje kiseli nerazlozen deo, samo zbog toga.
Peet sada si ti faca zajedno sa likom koji ti se zahvalio na postu.Pošto si veoma upućen u većinu predela naše države i znaš kakva je struktura zemljišta kod mene i ostalih patriota bolje od nas samih predložiću te za savetnika ministra poljoprivrede.To je najmanje što mogu da učinim da bi ti se zahvalio na napušavanju,što jes,jes.Da malo bolje pratiš forum umesto što pišeš zajedljive komentare znao bi razloge setve domaćih sorti i hibrida i ne bi pisao da se samo piše.Tvoje je sve naj,naj kod ostalih u ovom slučaju nas patriota ne valja.Propadamo stojeći a da to i ne znamo.