worm
Član
Ista priča i kod nas u ataru
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel se ne plasis poleganja ?
Da je ne ureknem.
Kod nas ima pšenica gde falkon nije zaustavio napredovanje bolesti
Zasad se najbolje drži NS 40
Ja sam moju preventivno prskao prvih dana aprila i drži se dobro
Ja sam prosle godine sijao NS40 i ostavio slame i ko god vidi kod mene pita me sto si ostavio jecmenu slamu za stoku, vise lici na jecmenu nego na psenicnu.Kod nas ko je posejao NS40 ali semensku taj uopste ne prska,drzi se odlicno,a i literatura kaze da je NS40 otporan.Bas sam prijatno iznenadjen ovom sortom,malo semena ide a jeftino i nema poleganja.Kako kazu koji su sejali jedina mana je sto nema mnogo slame i sto je slama jako tvrda,bas ostra pa ko ima stoku nije bas neka....
Ja sam to juce primetio na jednoj parceli mislim da je od lisnih vasi ako ih ima,juce sam oprskao Fastakom pa nek bude kako hoce.ako nisu vasi onda je nesto drugo video sam to na vise mesta i kod drugih ljudi,nadam se da nije opasno.
Jel si ubacio i insekticid?Danas urađen drugi tretman fungicidom.Sorta Simonida,dobila Duett Ultra i to joj je što joj je do žetve.
Koji ste herbicid koristili i kako ?